Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

FNGCIMM: Boc a cerut informatii despre "Prima Casa"

FNGCIMM: Boc a cerut informatii despre "Prima Casa"

Premierul Emil Boc s-a intalnit, vineri, cu conducerea Fondului National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii, la sediul institutiei, pentru a discuta despre stadiul derularii programului "Prima Casa", precum si despre instrumentele de sprijinire a IMM-urilor.

Vizita premierului Boc la sediul Fondului a fost una neasteptata, seful Guvernului vorbind la telefon cu presedintele institutiei, Aurel Saramet, in drum spre Palatul Victoria, si anuntandu-l

ca a decis sa vina la biroul acestuia pentru a primi informatii despre stadiul programului "Prima Casa" si sprijinirea IMM-urilor, au declarat agentiei Mediafax surse oficiale.

Pana in urma cu aproximativ o saptamana, Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii (FNGCIMM) a primit 602 solicitari de garantare pentru achizitia de apartamente finalizate in programul "Prima Casa", cu o valoare totala de 25,2 milioane euro, din care a aprobat deja 464 de dosare.

 

--------------------

CONSTANTIN RUDNITCHI iti recomanda 3idei.ro

--------------------

Persoanele care vor sa ia credite prin programul "Prima Casa" vor plati un avans de 5% pentru un apartament  de maximum 60.000 euro sau de 3.000 euro plus diferenta din pretul de achizitie, iar rata dobanzii va fi EURIBOR (rata solicitata intre principalele banci din zona euro la depozitele pe piata interbancara) la 3 luni plus maxim 4% pe an, la credite in euro, respectiv ROBOR (rata dobanzii la imprumuturi pe piata interbancara romaneasca) plus maxim 2,5 puncte procentuale.

Marja include si nivelul total al comisioanelor percepute de banci.

Guvernul a stabilit pentru 2009 un plafon de garantare de un miliard de euro.


Vezi curs valutar BNR la zi pentru euro, dolar si alte valuteTi-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1853 ori