Vodafone retrage bani in "fiecare seara" din Grecia, pentru a se proteja impotriva crizei

Joi, 09 Februarie 2012, ora 17:23
1460 citiri
Vodafone retrage bani in "fiecare seara" din Grecia, pentru a se proteja impotriva crizei

Grupul britanic telecom Vodafone transfera bani din Grecia in Marea Britanie "in fiecare seara", similar eforturilor unor companii precum GlaxoSmithKline si WPP de a se proteja impotriva crizei datoriilor din Europa.

Vodafone, cel mai mare grup telecom din lume, analizeaza si introducerea facturarii intr-o moneda diferita "daca va fi necesar", a declarat directorul financiar, Andy Halford, in timpul unei conferinte dupa anuntarea rezultatelor financiare, potrivit Bloomberg.

Transferurile de bani ale Vodafone arata cum companiile britanice incearca sa se protejeze impotriva unor eventuale pierderi in tarile care folosesc euro.

Producatorul de medicamente GlaxoSmithKline a inceput de anul trecut sa-si repatrieze fondurile din majoritatea bancilor din zona euro. Directorul financiar al companiei de publicitate WPP, Paul Richardson, a declarat, miercuri, ca strange lichiditatile in exces pe care le detine in bancile din Europa si transfera banii in SUA, unde sunt schimbati zilnic in dolari.

"Ce s-ar ntampla daca ar cadea ghilotina? Compania se simte asigurata ca este in cea mai buna pozitie posibila daca una dintre tari inregistreaza o reevaluare puternica", a declarat intr-un interviu Richardson.

GlaxoSmithKline, cel mai mare producator de medicamente din Marea Britanie, transfera lichiditati de "zeci de milioane de lire sterline" din bancile europene in cele britanice, a declarat marti directorul general, Andrew Witty.

"Nu lasam lichiditati in majoritatea tarilor europene", cu exceptia Germaniei, a spus el. "Toti banii incasati pe parcursul unei zile sunt transferati din bancile locale in banci pe care le consideram sigure", a afirmat el.

Grecia trebuie sa acopere in martie scadenta unor obligatiuni in valoare de 14,5 miliarde de euro si face eforturi pentrru a-si asigura finantarea necesara pentru a evita colapsul. Ministrul de Finante, Evangelos Venizelos, va participa, joi, la Bruxelles la o reuniune a Eurogroup, dupa ce politicienii eleni nu au reusit sa ajunga la un acord privind reforme si masuri de austeritate, necesar pentru a-si asigura al doilea pachet de ajutor financiar, de 130 de miliarde de euro.

Valul de taxe care ne așteaptă după majorările de pensii și salarii din an electoral: „Ne ducem spre fundul sacului”
Valul de taxe care ne așteaptă după majorările de pensii și salarii din an electoral: „Ne ducem spre fundul sacului”
Majorarea pensiilor de la 1 septembrie, după recalculare, deja pune presiune pe bugetul de stat.Și salariul minim pe economie urmează să fie majorat de la 1 iulie la 3.700 de lei brut. Însă...
Meta a lansat o inițiativă pentru combaterea răspândirii informațiilor false și a deepfake-urilor
Meta a lansat o inițiativă pentru combaterea răspândirii informațiilor false și a deepfake-urilor
Meta, în colaborare cu Misinformation Combat Alliance (MCA), a lansat o inițiativă pentru combaterea răspândirii informațiilor false și a deepfake-urilor generate prin inteligență...
#Vodafone Grecia, #Vodafone criza datoriilor Europa, #Vodafone transfer bani Marea Britanie , #Stiri Companii