Ce-ar mai putea vinde Elon Musk ca să acopere costurile cumpărării Twitter

Marti, 18 Iulie 2023, ora 14:00
515 citiri
Ce-ar mai putea vinde Elon Musk ca să acopere costurile cumpărării Twitter
Elon Musk ar putea fi nevoit să vândă acțiuni Tesla pentru a acoperii o datorie de la achiziția Twitter FOTO Facebook

Twitter încasează doar aproximativ jumătate din ceea ce aduna lunar înainte să fie preluată în octombrie 2022 de multimiliardarul Elon Musk, care este și președintele și acționarul principal al Tesla.

Musk, care a disponibilizat circa jumătate dintre cei 7500 de angajați ai Twitter în încercarea de a reduce costurile companiei, a declarat recent că încasările din luna iunie nu au fost ceea ce se aștepta, dar că iulie a început „ceva mai promițător”.

Între timp, rețeaua rivală lansată de Meta (Facebook/Instagram/Whatsapp), Threads, a atins deja 150 de milioane de utilizatori. Legătura internă automată a Threads cu Instagram îi oferă o conexiune aproape directă cu baza de 2 miliarde de abonați care folosesc Instagram, comentează BBC.

Costurile Twitter depășesc în continuare veniturile, a spus Musk, în weekend, adăugând că „avem nevoie să atingem un cash flow pozitiv înainte de orice altceva“.

Lucy Coutts, director de investiții JM Finn, a apreciat, pentru BBC, că Elon Musk are încă forța de a îndrepta corabia Twitter, “însă va dura mai mult”. "Din nefericire, are o datorie de 13 miliarde de dolari scadentă la sfârșitul lui iulie, așa că e posibil să vedem o nouă presiune pe acțiunile Tesla, dacă va fi nevoit să mai vândă din participația sa la compania auto", estimează Coutts. Reamintim că Musk este director executiv și acționar majoritar al Tesla, companie care urmează să-și raporteze, miercuri, rezultatele financiare trimestriale.

După reducerile de personal și de facturi pentru servicii de cloud, Elon Musk spunea că estimează venituri de circa 3 miliarde de dolari în 2023, față de cele 5,1 miliarde raportate în 2021. Aceste rezultate financiare modeste arată că recentele măsuri de austeritate promovate de Musk nu au fost suficiente pentru a-i readuce pe marii consumatori de publicitate pe Twitter, după exodul provocat de schimbările în politica de moderare impuse de miliardar după ce a preluat această rețea socială.

„Ca să fim corecți față de Elon, trebuie să spunem că am văzut această tendință de scădere constantă a veniturilor Twitter și a creșterii rețelei dinainte să o cumpere. A fost o scădere continuă“, a declarat pentru BBC Meghana Dhar, fost partener al Snap și Meta, compania care a lansat Threads, rival al Twitter.

...citeste mai departe despre "Ce-ar mai putea vinde Elon Musk ca să acopere costurile cumpărării Twitter" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Elon Musk vrea să-i taxeze pe utilizatorii care postează și dau ”like-uri”
Elon Musk vrea să-i taxeze pe utilizatorii care postează și dau ”like-uri”
Elon Musk, cunoscut pentru abordările sale inovative și adesea controversate în tehnologie, a avut în vedere transformarea platformei de social media Twitter, acum redenumită X, într-un...
Elon Musk vrea să taxeze noii utilizatori X pentru a fi sigur că nu sunt boți. Cât trebuie plătit pentru a posta pe fostul Twitter
Elon Musk vrea să taxeze noii utilizatori X pentru a fi sigur că nu sunt boți. Cât trebuie plătit pentru a posta pe fostul Twitter
Proprietarul platformei de socializare X, Elon Musk, a decis să impună o taxă utilizatorilor noi ai serviciului. Scopul este de a se asigură că nu sunt boți. Fostul Twitter a impus deja o...
#musk, #Twitter, #tesla, #venituri, #actiuni , #Stiri Companii