Tranzactiile online in crestere cu 44% in primul semestru din 2020

Joi, 30 Iulie 2020, ora 13:58
813 citiri
Tranzactiile online in crestere cu 44% in primul semestru din 2020
Foto: Unsplash

Numarul tranzactiilor online s-a majorat cu 44% in primele sase luni ale anului, fata de aceeasi perioada din 2019, in timp ce valoarea comenzilor a crescut cu 62% in acelasi interval de referinta, arata datele centralizate pe MerchantPro, platforma locala SaaS de eCommerce.

"La nivelul celor aproximativ 1.500 de magazine din Romania active pe platforma MerchantPro, numarul tranzactiilor a crescut in luna iunie cu aproximativ 50% fata de perioada similara din 2019. Din perspectiva valorica, dinamica este mult mai mare, cresterea inregistrata fiind de 95% fata de iunie 2019. Se remarca o dinamica speciala si in evolutia cifrelor de la saptamana la saptamana, in perioada 15-21 iunie cresterea fiind de 182% fata de perioada similara a anului trecut. De asemenea, pe intregul interval ianuarie - iunie 2020 se observa o crestere de 44% in numarul comenzilor, respectiv de 62% in valoarea acestora, fata de perioada similara a anului trecut. Totodata, valoarea medie pe comanda a crescut cu 12% in intervalul mentionat", se mentioneaza intr-un comunicat de presa.

Magazinele online active care utilizeaza platforma MerchantPro in Romania au listate un numar total de peste cinci milioane de produse.

MerchantPro a raportat, in 2019, o cifra de afaceri de 500.000 de euro, in crestere cu 15% fata de anul anterior.

MerchantPro este noua identitate a platformei autohtone ShopMania Biz, ce este folosita la nivel regional. Peste 5.000 de magazine online i-au utilizat functionalitatile in cei peste 10 ani de prezenta pe piata.

ShopMania Net a avut o cifra de afaceri de un milion de euro, in 2019. Compania opereaza comparatorul de preturi Shopmania.ro si platforma de e-commerce MerchantPro, care reprezinta 50% din business. ...citeste mai departe despre "Tranzactiile online in crestere cu 44% in primul semestru din 2020" pe Ziare.com

Vești proaste pentru iubitorii de cafea. Prețurile vor continua să crească: ”Dacă seceta persistă, nu vom avea boabe de vândut”
Vești proaste pentru iubitorii de cafea. Prețurile vor continua să crească: ”Dacă seceta persistă, nu vom avea boabe de vândut”
Preţurile la cafea îşi vor continua ascensiunea meteorică, în condiţiile în care vremea nefavorabilă, şi mai ales decizia cultivatorilor din Vietnam de a mai aştepta înainte de a-şi...
Microsoft a lansat o nouă actualizare pentru Windows 11. Cu ce îmbunătățiri vine
Microsoft a lansat o nouă actualizare pentru Windows 11. Cu ce îmbunătățiri vine
Microsoft a lansat o actualizare pentru Windows 11, identificată prin codul KB5036980, care introduce noi funcții, dar și un element mai puțin plăcut: reclame în meniul Start. Această...
#vanzari, #online, #crestere, #tranzactii, #comenzi, #bani , #Stiri Companii