Tarom, inca un an cu pierderi - este al 12-lea consecutiv

Miercuri, 01 Ianuarie 2020, ora 14:11
1296 citiri
Tarom, inca un an cu pierderi - este al 12-lea consecutiv
foto: Facebook Tarom

Transportatorul aerian national Tarom estimeaza pierderi de 171,37 milioane lei in acest an, la venituri totale de 1,51 miliarde lei, potrivit bugetului de venituri si cheltuieli rectificat pe anul 2019, publicat in Monitorul Oficial.

Ultimul an in care compania aeriana a inregistrat profit a fost 2007.

Anul trecut, Tarom a avut pierderi de 182,77 milioane lei si venituri totale de 1,38 miliarde lei, potrivit datelor raportate Ministerului de Finante.

Cheltuielile totale au fost aprobate la nivelul de 1,68 miliarde lei.

Compania de stat si-a bugetat cheltuieli cu investitiile de 216,06 milioane lei.

Compania are peste 1.900 de angajati. Castigul mediu lunar pe salariat determinat pe baza cheltuielilor de natura salariala a fost stabilit la 7.835 lei.

Tarom are de efectuat plati restante de 108,03 milioane lei si are de incasat creante restante de 2 milioane lei.

Tarom a transportat in 2018 circa 2,9 milioane de pasageri, cei mai multi pasageri din ultimul deceniu.

Ministerul Transporturilor, Infrastructurii si Comunicatiilor a anuntat recent ca managementul companiei Tarom a semnat contractul de leasing pentru achizitia a noua avioane noi - ATR 72-600, cu 72 de locuri, care vor fi folosite pentru zboruri regionale (interne si externe) si vor inlocui ATR-urile pe care compania le are in prezent in flota.

Cu o capacitate de 72 de locuri, aeronavele sunt achizitionate in leasing operational pe o perioada de 10 ani.

In prezent, flota de avioane ATR detinuta de Tarom are peste 19 ani vechime.

Tarom este in proces de innoire a intregii flote si primele patru avioane ATR 72-600 vor ajunge cel tarziu in prima parte a lunii februarie a anului viitor. Restul aeronavelor vor fi primite pe parcursul anului 2020. Contractul de inchiriere este semnat pe o perioada de 10 ani. Noile ATR-uri nu vor genera costuri suplimentare de operare, dar au o capacitate de transport crescuta.

Compania a fost infiintata in 1954. ...citeste mai departe despre "Tarom, inca un an cu pierderi - este al 12-lea consecutiv" pe Ziare.com

Acuzații incredibile în SUA: Tot avansul bursei americane din ultimii ani este datorat banilor publici injectați în piață de FED!
Acuzații incredibile în SUA: Tot avansul bursei americane din ultimii ani este datorat banilor publici injectați în piață de FED!
Mai mulți analiști economici din Statele Unite trag un semnal de alarmă cu privire la performanța financiară reală a companiilor americane listate pe bursă. Ei susțin că practic nu a...
Este oficial! Aplicațiile de tastatură din China permit interceptarea comunicațiilor
Este oficial! Aplicațiile de tastatură din China permit interceptarea comunicațiilor
Potrivit unei analize publicate de MIT Technology Review, aplicațiile de tastatură utilizate de vorbitorii de limba chineză prezintă vulnerabilități care facilitează interceptarea textelor...
#TAROM pierderi milioane euro , #Stiri Companii