Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

O solutie de afaceri care sustine cresterea companiei, implementata la Timar Distrib

O solutie de afaceri care sustine cresterea companiei, implementata la Timar Distrib


Distribuitorul de unelte pentru debitare, frezare, gaurire si echipamente de protectie Timar Distrib a implementat solutiile ERP, Business Intelligence, SFA si WMS dezvoltate de Senior Software, pentru a beneficia de un sistem informatic integrat, capabil sa sustina cresterea companiei.

In contextul cresterii volumului de activitate si a problemelor intampinate in gestionarea afacerii, managerii Timar Distrib au inlocuit sistemele utilizate anterior cu solutia integrata dezvoltata de Senior Software, alcatuita din SeniorERP, SeniorVisualBI, SeniorSFA si SeniorWMS.

"Am decis ca avem nevoie de un sistem ERP in momentul in care compania a inceput sa se extinda din ce in ce mai mult. In plus, ne-am dorit sa avem o situatie mai clara a tot ceea ce inseamna aprovizionare, vanzare, marketing, contabilitate. Implementarea softului ERP a avut loc intr-un moment potrivit, avand in vedere ca firma se confrunta cu unele probleme, incepand cu partea de contabilitate si terminand cu tot ceea ce inseamna vanzare. Am ales solutia SeniorERP pentru ca era important nu doar sa avem un sistem informatic, ci sa avem unul foarte bun", a declarat Marian Ciungu, proprietar Timar Distrib

Astfel, reprezentantii de vanzari ai companiei Timar Distrib preiau comenzile direct de la sediul clientilor cu ajutorul solutiei mobile SFA pe Android. Datorita interfetei extrem de intuitive, SeniorSFA permite crearea rapida a comenzilor, cautarea produselor in functie de o varietate mare de criterii, urmarirea istoricului comenzilor, incasarea soldurilor si multe altele.

"Odata cu implementarea solutiei SeniorSFA ne dorim sa crestem performanta in vanzari a agentilor si sa avem un control mai eficient al clientilor si al stocurilor", a adaugat Marian Ciungu.

Comenzile de la clienti sunt trimise in mod automat catre ERP, iar de aici sunt transmise la depozit, in WMS. In depozit angajatii realizeaza picking-ul, mai exact colectarea marfurilor comandate de client, iar dupa efectuarea picking-ului, WMS-ul trimite o confirmare catre ERP. Odata cu aceasta sunt actualizate si cantitatile din comanda, astfel incat sa poata fi emise documentele ulterioare precum avize, facturi etc. Acest mod de lucru integrat faciliteaza desfasurarea intregii activitati de vanzare, de la preluarea comenzii pana la pregatirea si livrarea produselor, contribuind la cresterea productivitatii angajatilor si a satisfactiei clientilor.

Solutia Business Intelligence este utilizata de catre managerii Timar Distrib pentru urmarirea indicatorilor afacerii, precum vanzari grupate pe agenti, grupe de produse sau zone de vanzare, profitabilitatea pe fiecare produs in parte, repartizarea veniturilor si a cheltuielilor pe centre, evolutia stocurilor, necesarul de aprovizionat samd.

Planurile de viitor ale companiei au in vedere construirea unui brand puternic pe piata romaneasca, prin extinderea constanta a portofoliului de produse si a zonelor de vanzare.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1454 ori