Premierul trimite Corpul de Control la Tarom si la Compania Nationala de Investitii

Duminica, 20 August 2017, ora 14:00
1342 citiri
Premierul trimite Corpul de Control la Tarom si la Compania Nationala de Investitii
Foto: Facebook Tarom

Premierul Mihai Tudose a decis efectuarea unui control de catre Corpul de Control al primului-ministru la Compania Nationala de Investitii si la Tarom, incepand de luni, au precizat surse guvernamentale.

Mihai Tudose a mers, duminica, la Palatul Victoria, pentru a dispune efectuarea controlului incepand chiar de luni.

In replica, directorul general al Tarom, Eugen Davidoiu, sustine ca nu are motive sa-si dea demisia si ca sunt interese straine care vor sa dispara compania.

Premierul Mihai Tudose i-a reprosat, vineri, la inceputul sedintei Executivului, ministrului Trasnporturilor, lipsa de perfomanta a companiei aeriene Tarom, care a incheiat primele sase luni ale acestui an cu pierderi de peste 100 de milioane de lei, si, de aseamenea, ca reprezentantii ministerului nu merg sa monitorizeze santierele unde sunt in desfasurare lucrari de infrastructura.

"Avem si cifre proaste. Domnule ministru Cuc, acum trei saptamani v-am intrebat de ce i-ati prelungit mandatul cu patru luni celui de la Tarom (Eugen Davidoiu - n.r.) si mi-ati spus ca va asumati, ca aveti incredere in el si ca stie ce are de facut. Asa este?", l-a intrebat premierul pe ministrul Transporturilor.

"Da domnule prim-ministru, asa este", i-a raspuns Cuc.

"Pai, eu sa inteleg ca aveti incredere in el si impreuna formati o echipa cu care va asumati ce e acolo? 104 milioane pierdere pe 6 luni! CFR Marfa - pierdere, CFR Calatori - pierdere. Inteleg ca e o echipa foarte buna, dar nu mergeti in directia care trebuie", i-a reporosat Tudose.

"Bun", a raspuns Cuc intentionand sa vina cu o explicatie privind Tarom, insa a fost intrerupt de premier.

"Nu stiu ce vedeti bun in asta", a spus scurt premierul.

"Referitor la Tarom, daca imi dati voie o secunda, as vrea sa fac urmatoarele mentiuni. Intr-adevar pierderile de la Tarom sunt cele pe care le-ati amintit dar trebuie sa tinem cont de urmatorul fapt: ca Tarom a operat pana in luna iunie cu doua aeronave in minus, ceea ce a redus capacitatea de zbor si totodata in urma unor decizii comerciale care au fost luate in 2016 anumite rute au fost anulate, rute care in momentul de fata se reiau si datorita capacitatilor noi de zbor au avut si diverse probleme tehnice la aeronave (...) lucruri pe care incercam sa le remediem. (...) Vor urma si o serie de evaluari ale personalului de la Tarom si bineinteles si disponibilizarile care se impun in perioada urmatoare", a explicat ministrul Cuc.

Tarom estimeaza ca va inregistra in acest an p ...citeste mai departe despre "Premierul trimite Corpul de Control la Tarom si la Compania Nationala de Investitii" pe Ziare.com

Cum poate cash flow-ul să facă diferența între succesul și eșecul afacerii tale?
Cum poate cash flow-ul să facă diferența între succesul și eșecul afacerii tale?
În lumea antreprenorială, cash flow-ul (fluxul de numerar) este precum motorul afacerii tale. Există adesea o linie foarte subțire între prosperitate și dificultate financiară. De la...
Cum stau românii la capitolul "sănătate orală"? Iată ce spun studiile
Cum stau românii la capitolul "sănătate orală"? Iată ce spun studiile
Sănătatea orală în România rămâne în continuare o problemă majoră. Cu toate că vedem cabinete stomatologice tot mai frecvent, românii se află în coada Europei când vine vorba de...
#Tarom corp control premier, #control Tarom , #Stiri Companii