Perchezitii DNA la CFR si la sediul unei companii private de transport feroviar

Miercuri, 18 Februarie 2015, ora 10:05
1508 citiri
Perchezitii DNA la CFR si la sediul unei companii private de transport feroviar
Foto: activenews.ro

Procurorii DNA fac perchezitii, miercuri, in Bucuresti, Brasov si Ilfov, la sediul companiei private feroviare RC-CF Trans Brasov, la Compania Nationala CFR SA si la Regionala CFR Brasov, intr-un dosar privind infractiuni de coruptie in domeniul transportului feroviar privat de calatori.

Intr-un comunicat transmis miercuri dimineata, Directia Nationala Anticoruptie anunta ca procurorii fac cercetari intr-o cauza penala care vizeaza suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni de coruptie si asimilate celor de coruptie, in domeniul transportului feroviar privat de calatori si subventiilor, infractiuni comise in perioada 2008 - 2013.

In acest dosar au loc perchezitii in Bucuresti si in judetele Brasov si Ilfov, la 19 adrese, din care doua sunt sediile unor institutii publice, iar restul sediile unor societati comerciale si domiciliile unor persoane.

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX ca procurorii au descins la sediul companiei private feroviare RC-CF Trans SRL Brasov, precum si la Compania Nationala CFR SA si la Regionala CFR din Brasov.

Conform acelorasi surse, printre persoanele vizate in acest dosar s-ar afla Costache Nicolau, fost director al CFR Infrastructura Regionala Brasov, care este suspectat de luare de mita de la Vasile Fanea, administratorul Vest Construct, pentru favorizarea firmei acestuia la atribuirea unui contract de lucrari.

Sursele judiciare citate mai spun ca reprezentanti ai CFR vizati in acest dosar sunt suspectati ca au transmis informatii nedestinate publicitatii in scopul atribuirii unor contracte catre anumite firme, pentru achititia de echipamente scoase la licitatie de CFR.

Totodata, in acest dosar Claudiu Dumitrescu, director in Ministerul Transporturilor, este suspectat ca ar fi luat mita de la omul de afaceri brasovean Ganea Iorgu, pentru favorizarea firmei private de transport Feroviar RC-CF Trans.

Procurorii anticoruptie beneficiaza, in acest caz, de sprijinul Serviciului Roman de Informatii si al Brigazii Speciale de Interventie a Jandarmeriei.

Cum să te îmbraci în stil smart casual?
Cum să te îmbraci în stil smart casual?
În fiecare zi, modul în care alegi să te îmbraci poate avea un impact semnificativ asupra stării tale de spirit și a încrederii în sine. O ținută bine aleasă nu doar că te face să...
Accesorii electrice esențiale pentru o casă nouă
Accesorii electrice esențiale pentru o casă nouă
Îți faci planurile pentru a te muta într-o casă nouă? Pe lângă alegerea mobilierului și dimensionarea încăperilor, e esențial să achiziționezi din timp accesoriile electrice. În caz...
#perchezitii DNA CFR, #companie privata transport feroviar , #Stiri Companii