Pașii pe care să îi urmezi ca să îți deschizi un business în HoReCa

Luni, 16 Mai 2022, ora 19:31
1132 citiri
Pașii pe care să îi urmezi ca să îți deschizi un business în HoReCa
FOTO: shutterstock.com/

Dacă te atrage industria HoReCa și vrei să pui bazele unei afaceri în acest sector, ca să îți mărești șansele de a avea succes încă de la început, poți să ții cont de câțiva pași utili care să îți faciliteze startul în business. Pentru că, pe lângă multă muncă și răbdare, e nevoie și de decizii pragmatice cu privire la obiectivele pe care ți le propui. În consecință, fie că vrei să îți deschizi o cafenea ori un restaurant, ține cont de ideile de mai jos.

Decide unde vrei să îți poziționezi afacerea

Acesta e un prim pas pe care să-l faci. Ce vrei mai exact să conduci? Un pub, un restaurant sau o cafenea? Pentru că, în funcție de tipul afacerii pe care-l alegi, o să ai nevoie de un spațiu adecvat și de o suprafață corespunzătoare, care să satisfacă nevoile clienților, dar și pe alte tale.

Nu ai nevoie de un sediu uriaș pentru o cafenea micuță, dar, pe de altă parte, dacă vrei să îți amenajezi un loc în care să oferi cât mai multe servicii din industria ospitalității, atunci sediul acela trebuie să fie cât mai mare. Deopotrivă, ține cont și de zona în care ai de gând să îți stabilești punctul de lucru. În primul rând, pentru expunere, iar, în al doilea rând, legat de costul chiriei, fiindcă prețul variază destul de mult, mai ales într-un oraș foarte populat, precum Capitala.

O activitate eficientă bazată pe tehnologie

În acest sector de business probabil că știi deja cât de importantă este o activitate eficientă, unde clienții se bucură de servicii rapide și de calitate, fără să piardă timp prețios atunci când comandă sau când vor să achite nota de plată. Așadar, în acest caz, tehnologia intervine în ajutorul antreprenorilor. În consecință, orice firmă din industria HoReCa sau din Retail poate să își optimizeze serviciile cu ajutorul unui sistem POS cu touch screen, de pe urma căruia vor avea de câștigat atât angajații, cât și clientela.

De asemenea, gândește totul în ansamblu. Vei avea nevoie și de case de marcat, de sistem de securitate și supraveghere sau de un sistem antifurt. Deci, pe lângă servicii și produse ireproșabile din punctul de vedere al calității, pentru a avea parte de succesul pe care ți-l dorești, ține cont și de partea de logistică, fiindcă joacă un rol important.

O promovare inteligentă

În domeniul ospitalității, o promovare inteligentă este cheia care pune bazele succesului. Gândește-te că pe piață deja există competitori cu reputație, care au ani de experiență în spate. Deci, ca să concurezi cu ceea ce oferă aceștia, ai nevoie de o strategie de marketing bine pusă la punct, cu ajutorul căreia să fructifici fiecare oportunitate. Indicat ar fi să contractezi o agenție de marketing sau publicitate care să preia aceste sarcini de advertising. Drept urmare, identifică atuurile afacerii tale. Mizează pe particularitățile businessului tău. Poate ai cea mai bună plăcintă din oraș, un local cu adevărat spectaculos ca design ori unii dintre cei mai buni bucătari.

Așadar, când îți întocmești planul de afaceri, include și un buget de investiții ca să capeți notorietate. Oferă promoții, vouchere, discounturi și încearcă să îți fidelizezi clienții. Totuși, chiar dacă vrei să ajungi la o masă cât mai mare de persoane, ideal ar fi să te concentrezi doar pe targetul tău de audiență.

De asemenea, un alt factor important cu privire la dezvoltarea businessului îl reprezintă competența angajaților. De la bucătari la ospătari sau vânzători, obiectivul tău este să îi angajezi pe cei mai buni din domeniu, ca să ai un avantaj în fața competitorilor tăi. Pune preț pe pregătirea acestora și remunerează-i corespunzător, pentru a fi mereu determinați, iar astfel afacerea ta va prospera.

FOTO: Shutterstock.com

Aparate de îngrijire personală utile pentru domni: iată ce să nu îți lipsească
Aparate de îngrijire personală utile pentru domni: iată ce să nu îți lipsească
Îngrijirea personală este un subiect ce ar trebui să privească orice persoană. De multe ori, este asociată doar cu doamnele și domnișoarele, însă și bărbații au la fel de mare nevoie...
3 provocări pentru cultivatorii de triticale și cum le faci față cu ajutorul tehnologiilor moderne, în noul sezon
3 provocări pentru cultivatorii de triticale și cum le faci față cu ajutorul tehnologiilor moderne, în noul sezon
Obținerea unei culturi sustenabile, cu randament ridicat, este un proces provocator din cauza diverșilor factori care pot influența triticalele: condițiile meteo și de sol, dezvoltarea...
#horeca, #deschidere business , #Stiri Companii