Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Romanii imbratiseaza serviciile de plata electronica a facturilor: Crestere de peste 50% pentru PayPoint

Romanii imbratiseaza serviciile de plata electronica a facturilor: Crestere de peste 50% pentru PayPoint


PayPoint plc, principalul operator de plati in numerar si online din Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord, raporteaza pentru Romania rezultate pozitive pentru anul financiar 2013-2014. Astfel, compania a inregistrat in decursul acestui an un volum de 39,1 de milioane tranzactii plati facturi, in crestere cu 53,5% comparativ cu anul precedent.

Performantele PayPoint au fost sustinute de diversificarea portofoliului de servicii puse la dispozitie consumatorilor, de cresterea numarului de furnizori parteneri si, totodata, de optimizarea retelei magazinelor ce poarta insemnele PayPoint.

In decursul anului financiar, compania a semnat contracte cu cincisprezece noi furnizori parteneri, iar prin reteaua punctelor de plata PayPoint se pot face in prezent plati pentru toti jucatorii mari de pe piata. Concomitent cu procesul de consolidare a domeniilor in care deja opera, compania a intrat si pe segmente noi de afacere, oferind consumatorilor posibilitatea de a plati contravaloarea rovinietei prin terminalele multifunctionale PayPoint din toata tara.

Pentru a aduce aceste servicii aproape de cat mai multi consumatori, reteaua PayPoint a atins 8.354 puncte de plata la nivel national la finalul anului financiar 2013-2014, in crestere cu 13,8% fata de aceeasi perioada a anului precedent.

Datele sunt extrase din comunicatul oficial de anuntare a rezultatelor financiare ale PayPoint plc. pentru anul financiar 2013-2014, incheiat la data de 31 martie 2014.

"De la lansarea pe piata din Romania a serviciului Plati Facturi, in august 2008, PayPoint si-a cladit pozitia de specialist in plati, punand accent pe crestere, eficienta, optimizare. Totodata, in contextul fuziunii diviziilor PayPoint.net si PayByPhone din cadrul Grupului, intrarea pe segmentul platilor mobile si online din Romania reprezinta una din prioritatile noastre in viitorul apropiat", a declarat Mugur Dogariu, Managing Director PayPoint Romania.

La nivelul Grupului PayPoint, rezultatele sunt de asemenea favorabile. PayPoint plc a raportat un volum record de 768 milioane tranzactii, in crestere cu 3,9% fata de volumul raportat in anul precedent. Valoarea totala a tranzactiilor a depasit nivelul de 14,7 miliarde lire sterline, in crestere cu 4,6%. La nivelul intregului grup, au fost anuntate venituri nete de 113,7 milioane lire sterline, in crestere cu 7,7 % fata de anul anterior si un profit inainte de impozitare de 46 milioane lire sterline, in crestere cu 11,5%.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1777 ori