Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Mai multi actionari ai Facebook cer inlaturarea lui Mark Zuckerberg din functia de presedinte

Mai multi actionari ai Facebook cer inlaturarea lui Mark Zuckerberg din functia de presedinte

Mai multe fonduri publice care detin actiuni la Facebook au sustinut, miercuri, o propunere de inlaturare a lui Mark Zuckerberg din functia de presedinte al companiei, afirmand ca operatorul retelei sociale nu a gestionat bine mai multe scandaluri de amploare.

Propunerea, care va fi votata la adunarea generala a actionarilor care va avea loc in luna mai 2019, cere consiliului de administratie al Facebook sa transforme postul de presedinte al board-ului intr-o functie independenta, arata Reuters.

Facebook nu a raspuns imediat solicitarilor de comentarii.

Trezoreriile statelor Illinois, Rhode Island si Pennsylvania si trezorerierul orasului New York, Scott Stringer, s-au alatural propunerii facute in acest sens de fondul de hedging Trillium Asset Management in luna iunie.

"Facebook are un rol extins in societate si in economia noastra. Au o responsabilitate sociala si financiara sa fie transparente - acesta este motivul pentru care cerem independenta si responsabilitate in board-ul companiei", a spus Stringer.

Potrivit propunerii, lipsa unui presedinte independent si a supravegherii a contribuit la gestionarea necorespunzatoare a unei serii de controverse grave, inclusiv implicarea Rusiei in alegerile din Statele Unite si scurgerea de date catre Cambridge Analytica.

Zuckerberg detine aproximativ 60% din drepturile de vot, potrivit unei declaratii depuse in aprilie la autoritatile de reglementare.

Fondurile de pensii din New York City detineau aproximativ 4,5 milioane de actiuni Facebook, la 31 iulie.

Trezoreria din Pennsylvania detine 38.737 de actiuni Facebook, potrivit purtatorului de cuvant al institutiei, iar Trillium 53.000 de actiuni.

Datele referitoare la detinerile trezoreriilor din Illinois si Rhode Island nu au fost disponibile imediat.

Citeste si:

Sunt sclipitori, dar nu in toate privintele. Nu e simplu sa te ocupi de costumatia geniilor din Silicon Valley, dar merita!

Zuckerberg e acuzat in instanta ca a transformat datele furate intr-o arma si a distrus 40.000 de companii ...citeste mai departe despre "Mai multi actionari ai Facebook cer inlaturarea lui Mark Zuckerberg din functia de presedinte" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1139 ori