Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Guvernul a facut Strategia Nationala pentru Achizitii Publice: Noutati si prevederi riscante

Guvernul a facut Strategia Nationala pentru Achizitii Publice: Noutati si prevederi riscante

Strategia Nationala pentru Achizitii Publice a fost aprobata de Guvern, astfel ca Executivul isi propune ca, pana la sfarsitul lunii februarie 2016, sa finalizeze intregul pachet de reglementari care sa inlocuiasca cele 55 de acte normative existente in domeniu - legi, ordonante de urgenta, hotarari, decizii, ordine etc.

Strategia contine un set de actiuni pentru intervalul 2015-2016, cu efecte pe intreaga perioada de programare bugetara 2014 - 2020, mentioneaza documentul, care are 200 de pagini.

Mai jos, cateva dintre noutatile ce ar putea fi introduse si care figureaza ca pozitii preliminare ale Romaniei fata de optiunile lasate la latitudinea statelor membre UE.

Plata directa a subcontractorilor

La cererea subcontractantului si atunci cand natura contractului permite acest lucru, autoritatea contractanta poate plati direct subcontractantul pentru serviciile, produsele sau lucrarile furnizate.

In practica s-au intalnit situatii in care contractantii principali, desi ...citeste mai departe despre "Guvernul a facut Strategia Nationala pentru Achizitii Publice: Noutati si prevederi riscante" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1236 ori