Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Exportatorii isi relanseaza afacerile. Veniturile au crescut cu 48% la nivel mondial

Exportatorii isi relanseaza afacerile. Veniturile au crescut cu 48% la nivel mondial


La nivel global, mai multe companii exportatoare raporteaza cresterea veniturilor sau a profiturilor in comparatie cu companiile care se concentreaza doar pe piata interna, rezulta din cel mai nou sondaj Regus.

Pentru al treilea an la rand, companiile exportatoare confirma la nivel global ca au un avantaj de 48% in cresterea veniturilor - raportata in ultimele douasprezece luni - comparativ cu numai 36% pentru companiile care au numai activitati comerciale pe piata interna.

Contactarea unei game mai largi de potentiali clienti joaca un rol important in succesul exportatorilor; sondajul indica faptul ca prezenta in aceeasi tara cu clientii si cumparatorii implica mai multe beneficii.

Mai precis, 75% dintre companiile romanesti afirma ca proximitatea fizica ii ajuta sa faca fata mai eficient problemelor clientilor. Apropierea clientilor inseamna, de asemenea, imbunatatirea satisfactiei clientilor (64%) si sporirea vanzarilor (61%).

Expansiunea pe piete externe reprezinta un pas important pentru companii, dificil - daca lipseste sustinerea. In special, firmele romanesti raporteaza ca, in afara de prezentarile directe pentru clienti, delegatiile comerciale guvernamentale ii pot ajuta sa se extinda in afara, oferind consultanta cu privire la problemele juridice si cu privire la reglementari (36%).

Alte rezultate ale sondajului printre companiile romanesti arata ca apropierea de clienti presupune imbunatatirea ratelor de retentie pentru clienti (59%); 52% dintre firme spun ca o locatie apropiata de clientii lor ii ajuta sa isi inteleaga mai bine clientii si pietele m si sa creasca eficienta marketingului (48%).

De asemenea, introducerea de catre guvern a organizatiilor de afaceri locale si a asociatiilor (45%) precum si a recomandarilor cu privire la taxe (60%) ar ajuta companiile sa isi planifice expansiunea in afara.

Potrivit sondajului, pana la o treime dintre companii (29%) ar beneficia de networking.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1249 ori