Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Comisia Europeana cere Romaniei sa recupereze despagubirile date fratilor Micula

Comisia Europeana cere Romaniei sa recupereze despagubirile date fratilor Micula

Comisia Europeana (CE) a decis, in urma unei investigatii aprofundate, ca Romania trebuie sa recupereze de la fratii Micula despagubirile acordate in urma sistarii unui program de sustinere a investitiilor in zonele defavorizate, institutia constatand ca acestea incalca legislatia UE.

"In urma unei investigatii amanuntite, Comisia Europeana a ajuns la concluzia ca suma platita de Romania celor doi investitori suedezi drept despagubire ca urmare a anularii unei scheme de ajutor pentru investitii incalca normele UE privind ajutoarele de stat.

Beneficiarii trebuie sa ramburseze toate sumele deja primite, care sunt echivalente cu cele acordate in cadrul schemei de ajutoare care a fost anulata", se arata intr-un comunicat la CE.

Fratii Ioan si Viorel Micula, proprietarii European Food, au castigat in decembrie 2013, la Curtea de Arbitraj de la Washington, un proces intentat statului roman in urma sistarii programului de facilitati fiscale ei urmand sa primeasca circa 376 milioane ...citeste mai departe despre "Comisia Europeana cere Romaniei sa recupereze despagubirile date fratilor Micula" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 978 ori