CNBC: In Europa se intensifica un razboi al preturilor serviciilor 4G

Luni, 09 Decembrie 2013, ora 19:40
1061 citiri
CNBC: In Europa se intensifica un razboi al preturilor serviciilor 4G

Concurenta dintre companiile de telecomunicatii pentru atragerea si pastrarea clientilor se intensifica cu oferte de furnizare a serviciilor 4G fara costuri suplimentare, ultimul anunt in acest sens fiind facut luni de operatorul francez Bouygues, relateaza CNBC.

Bouygues a luat decizia sa ofere pe piata franceza servicii 4G fara tarife suplimentare la doar o saptamana dupa un anunt similar al furnizorului concurent Iliad.

Deciziile pun presiune pe alti operatori din Franta, Orange si Vivendi, sa le urmeze exemplul si semnaleaza o concurenta tot mai intensa in sectorul telecomunicatiilor mobile, unde companiile care se lupta cu declinul veniturilor actioneaza agresiv pentru a se diferentia de companiile rivale.

Serviciile 4G, care ofera conectare la Internet mobil de mare viteza, au devenit un subiect major de interes atat pentru companii cat si pentru utilizatori, considera Daniel Gleeson, analist la IHS Global Insight.

Gleeson considera ca pot fi castigati bani din 4G, dar multi operatori europeni care au decis sa isi taxeze suplimentar clientii pentru aceste servicii au abordat domeniul intr-o maniera gresita.

"Taxarea suplimentara a serviciilor 4G pare logica, dar de fapt indeparteaza utilizatorii. Mai ales intr-o regiune unde clientii sunt foarte atenti la preturi, cum este Europa, costul suplimentar nu are sens", a spus Gleeson intr-o emisiune a CNBC.

In opinia sa, operatorii americani au adoptat o abordare mai logica pentru lansarea retelelor 4G.

"In loc sa creasca preturile pentru 4G, operatorii americani s-au bazat pe cresterea traficului de date, odata cu viteza mai mare a Internetului, pentru obtinerea de venituri suplimentare menite sa acopere investitiile. Este o maniera mai logica si mai prietenoasa fata de clienti", a explicat analistul.

Comentariile sale au avut loc in timp ce surse apropiate situatiei, citate in weekend-ul trecut de Daily Telegraph, au declarat ca planurile de eliminare a tarifelor de roaming in Uniunea Europeana pana in 2016 ar putea fi amanate cu trei ani.

HMD a lansat smartphone-uri la prețuri sub 800 RON. Cu ce specificații vin
HMD a lansat smartphone-uri la prețuri sub 800 RON. Cu ce specificații vin
HMD a lansat recent trei noi smartphone-uri sub marca proprie: HMD Pulse Pro, HMD Pulse+ și HMD Pulse. În cadrul unei întâlniri online care a avut loc pe 17 aprilie, Adam Ferguson,...
Infinix intră pe piața din România! Producătorul oferă telefoane de buget, cu specificații decente. Care sunt prețurile
Infinix intră pe piața din România! Producătorul oferă telefoane de buget, cu specificații decente. Care sunt prețurile
Compania Infinix Mobility, cunoscută pentru tehnologiile inovative și telefoanele de buget, mid-range și high-end, își extinde acum operațiunile pe piața din România. Fondată în 2013,...
#telefonie 4g, #telefonie mobila , #Stiri Companii