Carmolimp vrea sa se extinda prin absorbtia unor mici producatori

Joi, 11 Iulie 2013, ora 10:49
1878 citiri
Carmolimp vrea sa se extinda prin absorbtia unor mici producatori

Procesatorul si distribuitorul de carne ambalata si mezeluri Carmolimp vrea sa achizitioneze producatori mici de profil, pentru extinderii activitatii in zone unde nu este prezent, bugetul alocat acestor tranzactii variind de la cateva sute de mii de euro la 1-2 milioane euro, a anuntat compania.

"Este un moment foarte bun pentru producatorii mari, cu putere financiara, sa creasca prin achizitii, avand in vedere ca sunt multe ferme mici care se confrunta cu dificultati legate de lipsa capitalului de lucru sau pentru investitii. In ultimii ani, Carmolimp a crescut organic, prin investitii in extinderea si modernizarea capacitatilor de productie, insa acum credem sunt multe oportunitati de achizitii in sectorul in care activam", a declarat intr-un comunicat Olimpiu Soneriu, directorul general al Carmolimp.

Compania a extins si modernizat, in ultimii ani, capacitatile de productie detinute in judetul Brasov.

"Prin achizitia unuia sau a doi mici procesatori urmarim sa ne extindem si in alte zone pe care inca nu le acoperim atat de bine. Este mult mai usor sa intri pe noi piete beneficiind de experienta unor jucatori care cunosc deja caracteristicile si nevoile consumatorilor din zonele respective. Toate astea se traduc in costuri mai mici de intrare pe noi piete", a adaugat Soneriu.

Carmolimp a prosperat in criza

Compania a avut anul trecut o cifra de afaceri de 30 milioane de euro, in crestere cu 20% fata de 2011, si estimeaza un avans de cel putin 10% in acest an.

Carmolimp este producator si distribuitor de carne ambalata si mezeluri, avand si o retea de 50 de magazine proprii si peste 60 de unitati in sistem franciza. Compania opereaza intregul flux de productie, detinand atat terenuri agricole, ferme si fabrici de procesare, cat si un lant de distributie a produselor.

Pornita in 1993 ca o afacere de familie, Carmolimp este detinuta de familia Olimpiu si Carmen Soneriu. Olimpiu Soneriu este tatal secretarului de stat in ministerul Agriculturii Valentin Olimpiu Soneriu.

Cum a ajuns Romania pe locul 1 in UE la inflatie? Prin politicile catastrofale ale Guvernului, care pare a lucra contra cetatenilor
Cum a ajuns Romania pe locul 1 in UE la inflatie? Prin politicile catastrofale ale Guvernului, care pare a lucra contra cetatenilor
Cum intretine Romania inflatia? Aceasta este alimentata de o „super avalansa de tichete", precum cele pentru profesori, pentru mamici, pe langa cresterile de taxe din ultima perioada, potrivit...
Cum va fi revoluționată piața de mașini electrice de producătorii chinezi. „O cursă pe viață și pe moarte”
Cum va fi revoluționată piața de mașini electrice de producătorii chinezi. „O cursă pe viață și pe moarte”
Producătorii chinezi își prezintă cele mai noi modele la Auto China, care a început joi, 25 aprilie, la Beijing. O "cursă pe viață și pe moarte" a început să se desfășoare pe cea...
#Carmolimp extindere, #Carmolimp achizitii , #Stiri Companii