O prezenta uriasa pe retelele de socializare, o melodie de succes despre o familie de rechini si o colectie infloritoare de vechituri auto sunt cateva dintre mijloacele care au permis acumularea unor averi impresionante in 2019, la nivel mondial.
Kylie Jenner a devenit cea mai tanara miliardara prin eforturi proprii dupa ce compania sa, Kylie Cosmetics, a semnat un parteneriat exclusiv cu Ulta Beauty. Jenner a vandut ulterior o participatie de 51% la compania sa, pentru 600 de milioane de dolari, relateaza Bloomberg.
La aproape doua luni de cand echipa Washington Nationals a castigat primul campionat World Series, oamenii canta inca refrenul "Baby Shark, doo-doo doo-doo doo-doo". Familia coreeana care a contribuit la popularizarea cantecului viral are in prezent o avere de circa 125 de milioane de dolari.
Pana si rablele auto s-au dovedit a fi o comoara. Willis Johnson, un american nativ din Oklahoma care a fondat compania Copart, a acumulat o avere de 1,9 miliarde de dolari construind o retea de garaje pentru vanzarea de automobile avariate.
Aparitia acestor averi atipice scoate in evidenta cati bani au acumulat super-bogatii lumii in 2019. Si, cu cat erau mai bogati acestia la inceputul acestui an cu atat mai bogati au devenit. Potrivit Indicelui Bloomberg al Miliardarilor, cei mai bogati 500 de oameni ai lumii si-au marit averile cumulate cu 1.200 de miliarde de dolari, respectiv cu 25%, la 5.900 de miliarde de dolari.
Astfel de cresteri vor amplifica in mod sigur dezbaterile deja intense despre cresterea inechitatilor legate de avere si venituri. In Statele Unite, cei mai bogati 0,1% dintre oameni detin o parte mai mare ca oricand din averile totale de dupa 1929, ceea ce i-a determinat pe unii politicieni sa ceara o restructurare radicala a economiei.
"Acumularea de averi de un numar mic de persoane are loc cu pretul vietilor oamenilor", a afirmat reprezentanta Alexandria Ocasio-Cortez, care se descrie drept o socialista democrata, intr-un tweet publicat pe 12 decembrie, zi in care au avut loc alegerile din Marea Britanie.
Cu toate acestea, infrangerea laburistului Jeremy Corbyn, a carui campanie a inclus atacuri la adresa miliardarilor si apeluri pentru "rescrierea regulilor economice", avanjeaza marile averi.
Miliardarul francez Bernard Anault a realizat in 2019 cea mai mare crestere a averii, cu 36,5 miliarde de dolari, acesta devenind al treilea cel mai bogat om din lume conform indicelui Bloomberg si unul dintre cei trei mi ...citeste mai departe despre "Bloomberg: Bogatii lumii si-au marit averile cu 1.200 de miliarde de dolari. Ce afaceri bizare au inflorit" pe Ziare.com