Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Aurel Radu: Metrorex ar putea majora tariful calatoriilor in 2013 cu 5%

Aurel Radu: Metrorex ar putea majora tariful calatoriilor in 2013 cu 5%


Directorul general al Metrorex, Aurel Radu, a declarat ca tarifele de calatorie cu metroul s-ar putea majora anul viitor cu 5%, reprezentand actualizarea tarifului cu valoarea inflatiei.

"Metrorex ia in calcul o eventuala majorare a tarifului calatoriilor in 2013 cu 5%, actualizarea tarifului cu valoarea inflatiei", a declarat Radu pentru Newsin.

"De asemenea, societatea noastra intentioneaza sa pastreze acelasi numar de angajati si in 2013", a mentionat Aurel Radu, intrebat fiind daca Metrorex are in vedere o reducere a numarului de salariati.

In ceea ce priveste valoarea investitiilor pentru 2013, directorul general al Metrorex a precizat ca "sumele necesare solicitate in cadrul proiectului de buget pentru anul 2013 sunt de circa 600 milioane lei", in usoara crestere fata de sumele alocate pentru acest an, de 571 milioane lei.

Potrivit lui Aurel Radu, suma de 600 milioane lei ar fi necesara finalizarii unor proiecte precum: asigurarea de facilitati pentru accesul persoanelor cu dizabilitati in reteaua de metrou (finalizarea montajului de lifturi); modernizarea instalatiilor electrice pe Magistralele 1, 2 si 3; achizitia de material rulant (trenuri noi de metrou); lucrari la Magistrala 4. Racord 2. Gara de Nord - Straulesti. Tronson 1 Mai - Lac Straulesti, precum si continuarea lucrarilor la proiectul Magistrala 5. Drumul Taberei - Pantelimon.

De asemenea, Metrorex are in vedere anul viitor Proiectul Magistrala 6 - legatura Aeroportului Henri Coanda cu reteaua de metrou, care se afla in faza de elaborare a proiectelor si pregatirii documentatiei de licitatie a lucrarilor.

Referitor la activitatea de investitii a anului 2012, Aurel Radu a aratat ca s-a avut in vedere directionarea resurselor financiare catre "actiunile cu prioritate maxima".

Reteaua de metrou actuala masoara 69,20 km cale dubla, structurata pe 4 Magistrale, 51 statii si 4 depouri.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: NewsIn
Articol citit de 2203 ori