Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Au fost simplificate formalitatile vamale pentru expedierile prin serviciile de curierat rapid

Au fost simplificate formalitatile vamale pentru expedierile prin serviciile de curierat rapid


Continutul expedierilor prin firmele de curierat rapid va fi declarat in baza codului numeric personal (CNP), printr-o declaratie simplificata, potrivit unui ordin al presedintelui ANAF, publicat in Monitorul Oficial in data de 4 august 2014.

Ordinul vizeaza aprobarea normelor tehnice privind procedura de intocmire a formalitatilor vamale pentru trimiterile transportate prin serviciile de curierat rapid si are la baza prevederile regulamentelor Comisiei Europene.

"Masurile prevazute au fost agreate si sustinute, in cadrul intalnirilor organizate la sediul Directiei Generale a Vamilor, de marii operatori economici care desfasoara servicii de curierat rapid si care vor utiliza formalitati vamale simplificate (declaratia vamala pentru curierat rapid). Noile prevederi au scopul de a simplifica fluxul de vamuire in procesul de declarare a coletelor neinsotite care sosesc/sunt expediate in/din Romania prin serviciile de curierat rapid autorizate in Romania", precizeaza un comunicat al Directiei Generale a Vamilor (DGV).

Pentru persoanele fizice care utilizeaza serviciile de curierat rapid ale operatorilor economici autorizati, nu mai exista obligativitatea obtinerea numarului EORI, iar continutul trimiterilor va fi declarat in baza CNP, printr-o declaratie simplificata, mentioneaza DGV.

Potrivit autoritatii vamale, implementarea ordinului mentionat anterior 'a fost reiterata si de necesitatea limitarii la maxim a riscurilor identificate ca urmare a actiunilor comune derulate in cursul anul 2013 de Directia Nationala Anticoruptie din Romania si Centrul National Anticoruptie din Republica Moldova, in legatura cu persoanele care transportau colete spre si dinspre Republica Moldova'.

Coletele expediate de o persoana fizica dintr-o tara terta la o alta persoana fizica aflata pe teritoriul vamal al Romaniei, fara scop comercial, sunt scutite de taxe vamale daca valoarea acestora nu depaseste 45 euro, cu respectarea unor anumite conditii.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 1191 ori