A expirat Certificatul digital SEAP? Sfaturi utile cum sa-l recuperezi

Marti, 01 Noiembrie 2022, ora 16:44
1030 citiri
A expirat Certificatul digital SEAP? Sfaturi utile cum sa-l recuperezi
FOTO: licitatiisicap.ro

Accesul pe platforma e-licitatie se face pe baza de user și parola și certificat digital. Certificatul Digital SEAP are o valabilitate de doi ani, iar la sfârșitul celor doi ani, înainte de expirare, acesta trebuie reînnoit, în caz contrar utilizatorul nemaiputând folosi contul de pe SEAP. Dar ce faceți dacă ai pierdut datele de logare? Sau dacă nu ai reînnoit la timp Certificatul SEAP? Conul va rămâne blocat.

Procedura de Recuperare

Singura posibilitate de a accesa din noul SEAP-ul este Recuperarea Certificatului SEAP. Detalii despre această procedură am aflat de la dl. Sava, manager la o platformă de Monitorizare Inteligenta a Licitațiilor Publice din România.

Procedura de Recuperare este diferita in funcție de ce calitate ai pe SEAP: Operator Economic, sau Autoritate Contractantă.

”În cazul în care nu mai aveți acel certificat digital SEAP, și nici nu mai aveți datele de logare pentru descărcarea lui trebuie să începeți procedurile de recuperare. Reînnoirea certificatului SEAP se face gratuit de către AADR. Acest lucru se întâmplă când sunteți în termen de valabilitate – cei doi ani de la data eliberării certificatului, însă recuperarea certificatului digital SEAP este contra cost și se taxează. Asta se întâmplă dacă ați ieșit din termen, ați avut certificat și l-ați pierdut, sau pur și simplu nu mai știți ce ați făcut cu certificatul dumneavoastră digital SEAP. Este de dorit să păstrați toate codurile și pin-ul primit la înregistrare pentru o eventuală reînnoire sau descărcare”, a precizat dl. Sava.

Dar viața nu este așa de simplă și de multe ori utilizatorii pierd datele de înregistrare, persoana responsabilă pleacă din firme sau se strică PC-ul. Ce e de făcut în aceste cazuri neplăcute?

”Puteți să vă recuperați certificatul digital singur sau puteți apela la un consultant, care o va face în locul dumneavoastră. Pe piață sunt mai multe firme care oferă astfel de servicii”, a arătat dl. Sava. Persoanele interesate de aceste servicii, sunt invitate să completeze următorul formular: Formular Recuperare Certificat Digital SEAP.

După recuperarea certificatului digital SEAP chiar dacă acesta a fost expirat, se emite un nou certificat digital valabil încă 24 de luni din momentul emiterii acestuia.

Aparate de îngrijire personală utile pentru domni: iată ce să nu îți lipsească
Aparate de îngrijire personală utile pentru domni: iată ce să nu îți lipsească
Îngrijirea personală este un subiect ce ar trebui să privească orice persoană. De multe ori, este asociată doar cu doamnele și domnișoarele, însă și bărbații au la fel de mare nevoie...
3 provocări pentru cultivatorii de triticale și cum le faci față cu ajutorul tehnologiilor moderne, în noul sezon
3 provocări pentru cultivatorii de triticale și cum le faci față cu ajutorul tehnologiilor moderne, în noul sezon
Obținerea unei culturi sustenabile, cu randament ridicat, este un proces provocator din cauza diverșilor factori care pot influența triticalele: condițiile meteo și de sol, dezvoltarea...
#certificat seap, #seap, #certificat, #inregistrare certificat , #Stiri Companii