5 reguli pentru a face ca oaspeții din hotel să se simtă ca acasă

Luni, 17 Iulie 2023, ora 18:21
409 citiri
5 reguli pentru a face ca oaspeții din hotel să se simtă ca acasă
FOTO: pexels.com

Tot mai multe unități de cazare se deschid, iar concurența în acest domeniu este mare peste tot - stațiuni turistice, orașe mari, localități de tranzit și așa mai departe. Pentru a asigura succesul afacerii tale, oaspeții trebuie să se simtă confortabil în hotelul tău, să aibă acces la utilități esențiale, iar atmosfera din locație să fie plăcută

Cu alte cuvinte, pentru ca un turist să fie atras de cazarea pe care o oferi, iar apoi să revină, ar trebui să se simtă ca acasă. Există 5 reguli pe care ar trebui să le urmezi dacă vrei ca lucrurile să decurgă bine și să ai profit. Iată care sunt acestea:

Ambient plăcut

Prima impresie contează foarte mult și ceea ce sesizează un turist imediat ce intră în hotel, chiar până să ajungă în cameră, este ambientul. Acesta este creat de amenajări și iluminat. Pentru design este întotdeauna indicat să colaborezi cu un specialist care va avea idei mai bune decât ale tale și va ști cum să amenajeze recepția, camerele și spațiile comune ale hotelului. Iluminatul este adesea scăpat din vedere și mulți administratori de hotel recurg la soluții clasice, pornind de la ideea că trebuie doar să asigure o cantitate suficientă de lumină. Însă lucrurile sunt un pic mai complicate pentru un hotel. Trebuie asigurat un iluminat exterior care să-l pună în valoare, iar pentru interior trebuie alese corpuri care să-i confere o notă de originalitate, să asigure cantitatea de lumină optimă în funcție de perioada zilei, condiții meteo, activități, cu alte cuvinte, să poată crea un ambient confortabil în orice moment. Iluminatul este, de asemenea, o treabă de care ar fi bine să se ocupe o firmă specializată.

Mobilier în stare bună

În funcție de numărul de camere pe care le are hotelul, mobilatul ar putea să crească destul de mult costurile de amenajare. Însă chiar este un aspect esențial și dacă vrei să faci economii, gândește-te să tai cheltuielile din altă parte. Ca să reziste în timp și să arate bine, având în vedere faptul că piesele au nevoie să fie curățate mai des decât în oricare altă incintă, este esențial să dotezi hotelul cu mobilier de înaltă calitate, rezistent. Dacă paturile vor scârțâi, iar noptierele și dulapurile vor fi degradate, turiștii vor sancționa asta.

Igienă corespunzătoare

Este un aspect deosebit de important, pe care s-a pus și mai mare accent pe perioada pandemiei. În acest context, oamenii au devenit mai atenți și mai exigenți, mai ales atunci când este vorba de un spațiu în care locuiesc temporar, prin care au trecut și alte persoane. Orice aspect trebuie avut în vedere atunci când este vorba de curățenie și igienă în hotel. Fiecare obiect dintr-o cameră trebuie curățat și dezinfectat în vederea primirii noilor oaspeți. Potrivit Health Line, se curăță inclusiv întrerupătoarele, clanțele, telecomenzile și alte obiecte care poate până acum au fost scăpate din vedere. Bineînțeles, într-un hotel, curățenia trebuie să fie impecabilă încă de la intrare și este obligatoriu să se facă zilnic în fiecare încăpere.

Dotări esențiale

Un turist ar trebui să aibă la dispoziție în camera de hotel dotări minime esențiale, cum ar fi produse de igienă, uscător de păr, o perie de încălțăminte, umerașe pentru haine, un minifrigider, eventual un aparat de ceai și cafea. Toate acestea îi oferă confort, chiar dacă de multe ori nu le folosește. Dar este important să le aibă la îndemână pentru orice eventualitate.

Asigurarea intimității

Având în vedere faptul că orice cameră de hotel are cel puțin un perete comun cu un alt spațiu de cazare, asigurarea intimității este un aspect esențial. Pereții trebuie să fie izolați fonic, iar balcoanele - mai ales dacă sunt deschise - să fie separate cu panouri. Chiar dacă locul arată senzațional și toate celelalte aspecte sunt bifate cu succes, un turist ar putea să se simtă invadat dacă aude sunete din camera alăturată și știe că este și el auzit sau dacă iese pe balcon și dă nas în nas cu vecinul.

Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini, deschizând posibilitatea utilizării sale chiar și pentru telefoanele mai vechi, începând cu cele care rulează Android 10. Aplicația Gemini,...
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Apple a lansat oficial în Statele Unite, pe 2 februarie, primul său headset de realitate mixtă, Apple Vision Pro. Acesta vine cu o ofertă bogată de peste 600 de aplicații și jocuri special...
#hotel, #conditii oaspeti, #afaceri hoteliere , #Stiri Companii