Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Sarbu: Fosta conducere APIA ar trebui sa restituie salariile pentru ca nu si-a indeplinit sarcinile

Sarbu: Fosta conducere APIA ar trebui sa restituie salariile pentru ca nu si-a indeplinit sarcinile

Statul ar trebui sa traga la raspundere fosta conducere APIA pentru penalitatile primite de la CE din cauza deficientelor in acordarea platilor pe suprafata aferente anului 2007, iar directorii demisi ai agentiei sa restituie salariile primite, a declarat ministrul agriculturii, Ilie Sarbu.

"Unii au luat salarii chiar de 200 de milioane de lei vechi pe luna (n.r. 20.000 lei). Cei care au luat aceste salarii pentru ceea ce nu au facut, in orice tara din Uniunea Europeana trebuie sa restituie acei bani. Asa ar fi normal si ar trebui si la noi sa se intample acest lucru", a spus Ilie Sarbu.


Ministrul agriculturii, padurilor si dezvoltarii rurale, Ilie Sarbu, a mai declarat ca Ministerul Agriculturii a luat deja masuri in privinta conducerii Agentiei de Plati si Interventie pentru Agicultura (APIA), prin demiterea in data de 19 martie a celor 60 de directori din cadrul agentiei.


Conform calculelor efectuate de Comisia Europeana, valoare penalitatilor pentru intarzierea in acordarea platilor pe suprafata aferente anului 2007 se ridica la 8,4 milioane de euro, iar valoarea corectiilor pentru nerespectarea procedurilor impuse de CE pentru acordarea acestor plati va fi anuntata in luna octombrie a acestui an.


Ilie Sarbu a demis, in 19 martie, 60 de directori din conducerea APIA, din cauza intarzierii acordarii platilor pe suprafata din fonduri europene aferente anului 2008. Potrivit ministrului de resort, acestia aveau termen sa inceapa acordarea platilor pana la 15 martie. Agentiei i-a fost acordat un ragaz de trei zile, insa acordarea platilor nu a fost inceput in termenul stabilit.


 
Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1417 ori
Citeste mai multe despreapia restituire salarii sarcini