Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Salariile directorilor din companiile americane, mai mari decat taxele platite statului

Salariile directorilor din companiile americane, mai mari decat taxele platite statului


Un numar de 26 de mari companii americane au acordat anul trecut directorilor lor recompense mai mari decat taxele platite guvernului federal, arata un studiu publicat joi de un think tank american, transmite AP.

Studiul, realizat de Institute for Policy Studies, arata ca cele 26 de companii, printre care se numara AT&T, Boeing si Citigroup, au acordat anul trecut directorilor lor generali o recompensa medie de 20,4 milioane de dolari in timp ce au platit mai putin sau chiar nimic catre guvernul federal sub forma de taxe.

De exemplu, directorul general de la Boeing, James McNerney Jr., a fost platit anul trecut cu 18,4 milioane de dolari in timp ce compania sa a primit returnari de taxe in valoare de 605 milioane de dolari. De asemenea, directorul Citigroup, Vikram Pandit, a fost recompensat anul trecut cu 14,9 milioane de dolari in timp ce banca a primit scutiri de taxe in valoare de 144 milioane de dolari.

Autorii studiului subliniaza ca reducerile de taxe permit companiilor sa acorde directorilor pachete compensatorii semnificative si sa reduca astfel impozitele platite statului, intr-o perioada in care guvernul federal inregistreaza un deficit de mai multe mii de miliarde de dolari.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 976 ori