Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Contributiile sociale obligatorii: Cum ar trebui reglementate acestea in Noul Cod fiscal?

Contributiile sociale obligatorii: Cum ar trebui reglementate acestea in Noul Cod fiscal?


Cel mai impovarator aspect din materia contributiilor sociale obligatorii pentru societati este nivelul ridicat al acestora aferent veniturilor din salarii, sustin specialistii contactati de AvocatNet.ro. In plus, pe lista problemelor care se regasesc in actualul Cod fiscal la titlul privind contributiile sociale obligatorii se inscrie si diferenta dintre impozitele aplicate veniturilor din activitati independente si cele aplicate veniturilor din salarii.

De asemenea, Codul fiscal nu incorporeaza totalitatea reglementarilor in materie, o parte importanta a acestora regasindu-se in alte acte normative, ceea ce face dificila consultarea legislatiei. Specialistii considera ca exista o serie de aspecte referitoare la contributiile sociale obligatorii care ar trebui corectate prin Noul Cod fiscal, aflat in lucru la Ministerul Finantelor.

Citeste mai multe despre Contributiile sociale obligatorii: Cum ar trebui reglementate acestea in Noul Cod fiscal? pe Avocatnet.ro.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 996 ori
Citeste mai multe desprecompanii contributii sociale