Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

DOMO isi cauta locul in piata. Szarvadi, fondatorul afacerii, a iesit din CA, iar noii numiti sunt "condamnati" la profit

DOMO isi cauta locul in piata. Szarvadi, fondatorul afacerii, a iesit din CA, iar noii numiti sunt "condamnati" la profit


Noul Consiliu de Administratie al DOMO Retail are ca obiective intarirea pozitiei companiei in piata si stabilirea strategiei de dezvoltare pentru urmatorii ani, in vederea atingerii pozitiei de lider de piata.

"Pentru perioada imediat urmatoare, prioritatea noului Consiliu de Administratie va fi in principal continuarea procesului de optimizare si eficientizare a operatiunilor companiei, astfel incat sa devenim o organizatie flexibila si profitabila, capabila sa exploateze oportunitatile din piata si sa satisfaca nevoile si asteptarile clientilor intr-un mediu din ce in ce mai competitiv. Atat pentru conducerea Domo, cat si pentru fiecare dintre angajati, acest mediu competitiv trebuie sa reprezinte o motivatie suplimentara pentru a incerca sa gestioneze cu atentie relatia cu clientii si cu furnizorii, a declarat Dragos Dinu, CEO al DOMO Retail.

Recent, retailerul a modificat componenta consiliului. Astfel, presedintele noului CA al Domo este Eugen Petrov, iar functia de CEO este ocupata de Dragos Dinu din luna martie.

Lorand Szarvadi nu mai face parte din CA al DOMO

Fondatorul Domo, Lorand Szarvadi nu mai face parte din CA

Din Consiliul de Administratie al companiei a iesit Lorand Szarvadi, cel care a pus bazele retailerului, dar a ramas in grup ca General Manager si actionar in Digistore, companie in care DOMO este actionar majoritar, care gestioneaza zona de e-commerce. De asemenea, un alt membru al Consiliului de Administratie, Lucian Ghitescu, a parasit compania.

Din noul consiliu fac parte, pe langa Eugen Petrov, presedintele consiliului si Dragos Dinu, CEO DOMO, si Sigmund Klein, Elvira Calugaritoiu si Tero Halmari.

Cine sunt membrii CA al DOMO

Eugen Petrov, presedintele Cosiliului de Administratie al companiei, este cetatean austriac, absolvent al studiior de master in economie, comert exterior si in domeniul bancar al Universitatii Economice din Viena.

El este fondator si managing partner in cadrul mai multor companii internationale cu birouri si filiale in tari membre ale Uniunii Europene si tari ale Comunitatii Statelor Independente, din domeniul productiei si comertului cu materii prime, resurse de energie si combustibili. De asemenea, este implicat si in servicii de consultanta financiara si de afaceri.

Dragos Dinu este absolvent al Facultatii de Constructii Civile din Bucuresti, si este in pozitia de CEO al companiei din martie 2013. Anterior, el a ocupat pozitia de CEO pentru A&D Pharma, cel mai mare grup din industria farmaceutica din Romania.

Sigmund Klein, absolvent al Academiei Economice din Viena, a detinut propria afacere, cu peste 250 de angajati, iar din anul 2000 s-a dedicat activitatii de consultant in domeniul bunurilor de larg consum pe piete din Romania, Ungaria, Cehia si tarile ex-Iugoslave.

Elvira Calugaritoiu are peste 10 ani de experienta in retail, dintre care peste sase ani petrecuti in Kaufland Romania din pozitia de coordonator al Departamentului Property Management. In 2011, s-a alaturat echipei DOMO ca Director de Dezvoltare, ocupandu-se de restructurarea si repozitionarea magazinelor in reteaua DOMO.

Tero Halmari are 27 de ani de experienta in domeniul financiar pentru piete din Helsinki, Londra si Sofia. A fost Director de Operatiuni pentru diverse fonduri de investitii, monitorizand implementarea acestora in Balcani.

Inainte de aceasta, a fost Senior Banker si Deputy Director pentru Banca Europeana de Reconstructie si Dezvoltare (BERD) din Sofia, fiind insarcinat sa organizeze, sa execute si sa monitorizeze investiille facute in Bulgaria. A detinut, de asemenea, functia de Presedinte al Sindicatului BERD din Londra.

In prezent este membru al Consiliului de Administratie al unor companii imobiliare bulgaresti detinute de State General Reserve Fund (SGRF), al unor companii din Oman, si este consilier de dezvoltare pentru AGP Group din Bulgaria. Este de asemenea, absolvent al studiilor de master ale Facultatii de Drept din Helsinki.

Domo a fost preluata la inceputul anului de Domtech

Retailerul de electronice, electrocasnice si produse IT Domo a fost preluat, la inceputul anului, de fondul de investitii elvetian Domtech.

Fondul de investitii Domtech Holding AG detine, din noiembrie anul trecut, lantul de magazine Technomarket din Bulgaria.

De la inceputul anului, DOMO a deschis patru magazine, lantul numarand circa 100 de unitati cu peste 1.000 de angajati. Ultimul magazin deschis de retailer a fost in Ploiesti, fiind al doilea din acest oras.

In acelasi timp, magazinele Tehnomarket, dezvoltate de retailer au fost fie inchise, fie transformate in magazine DOMO, datorita concurentei puternice de pe piata, mai ales pe segmentul online.

Principalii competitori ai DOMO in retailul traditional sunt Altex si Flanco, iar pe online, eMag, evoMAG, Cel.ro si Koyos.ro, acestea din urma extinzandu-si tot mai mult categoriile de produse comercializate.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 4761 ori