Profitul net al GDF SUEZ a crescut in S1 cu 9,3%

Marti, 10 August 2010, ora 16:15
1027 citiri
Profitul net al GDF SUEZ a crescut in S1 cu 9,3%

Grupul GDF SUEZ a avut in primul semestru un profit net de 3,6 miliarde euro, in crestere cu 9,3% fata de profitul net din primele sase luni ale anului trecut, si o cifra de afaceri de 42,3 miliarde euro, in usoara crestere, potrivit unui comunicat remis marti de grup, informeaza NewsIn.

"Rezultatele grupului aferente primului semestru sunt solide. Acestea confirma forta si puterea modelului nostru de companie si sunt rezultatul dezvoltarii industriale regulate si ambitioase. Grupul este ideal pozitionat pentru a profita de revenirea economica, mai ales in tarile emergente cu crestere puternica. Aceste performante bune si perspectivele promitatoare creeaza premisele necesare atingerii obiectivelor pentru 2010 si 2011", a declarat presedintele-director general al GDF SUEZ, Gerard Mestrallet.

De asemenea, GDF SUEZ a realizat un castig inainte de taxe (EBITDA) de 8,2 miliarde de euro, in crestere de 4,3% fata de aceeasi perioada din 2009.

Datoria neta este de 33,5 miliarde euro, mai mare cu 3,5 miliarde de euro fata de sfarsitul lunii decembrie 2009, ca urmare a variatiilor de perimetru (mai mari cu 2 miliarde de euro) si fluctuatiilor de schimb valutar (mai mari cu 1,6 miliarde de euro). Rata de indatorare a grupului se ridica la 48%.

Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini, deschizând posibilitatea utilizării sale chiar și pentru telefoanele mai vechi, începând cu cele care rulează Android 10. Aplicația Gemini,...
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Apple a lansat oficial în Statele Unite, pe 2 februarie, primul său headset de realitate mixtă, Apple Vision Pro. Acesta vine cu o ofertă bogată de peste 600 de aplicații și jocuri special...
#gdf, #net, #profit, #suez , #Profit