Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Profitul Coface Romania a scazut cu 86%, pe fondul pierderilor din asigurarile de credit

Profitul Coface Romania a scazut cu 86%, pe fondul pierderilor din asigurarile de credit

Coface Romania a realizat in primele opt luni ale acestui an un profit net de 243.000 lei, in scadere cu 86% fata de cel din perioada similara din 2008, din cauza pierderilor semnificative inregistrate pe segmentul asigurarilor de credit, a spus directorul general al companiei, Cristian Ionescu.

Astfel, deflacat pe principalele segmente de activitate ale companiei, Coface Romaniaa afisat pierderi de 2,96 milioane lei pe sectorul asigurarilor de credit, in conditiile in care pierderile nete din prime au insumat aproape 3 milioane lei.

In primele opt luni de anul trecut, Coface Romania inregistrase pe acelasi segment de activitate pierderi de 134.000 lei, rezultate din consituirea unor rezerve tehnice. Pe segmentul serviciilor, Coface a afisat un profit de 3,19 milioane lei in primele opt luni din 2009, in crestere cu 68% fata de cel obtinut in perioada similara de anul trecut.

Compania a inregistrat in perioada ianuarie-august 2009 venituri totale de circa 20 milioane lei, in crestere cu 53,7% comparativ cu cele din intervalul similar al anului trecut. Astfel, pe nisa informatiilor de afaceri, veniturile Coface au crescut cu 16,2% pana la 3,2 milioane lei.

In acelasi timp, pe segmentul colectarilor de creante, veniturile Coface s-au ridicat la 7,6 milioane lei, in intervalul amintit, in crestere cu 53,8%, iar veniturile pentru intreg segmentul de servicii a ajuns la 11,5 milioane lei, crescand cu 39% fata de cele din primele opt luni din 2008. 

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1247 ori
Citeste mai multe desprecredit asigurari profit servicii