Profit anual record pentru afacerile Coroanei Britanice in 2012

Joi, 27 Iunie 2013, ora 15:56
1466 citiri
Profit anual record pentru afacerile Coroanei Britanice in 2012
Sursa foto: The Telegraph

Profitul companiei Crown Estate, care asigura venituri pentru Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, a crescut cu 5% in anul fiscal incheiat in martie, fata de anul anterior, la nivelul record de 252,6 milioane de lire sterline (296,4 milioane euro).

Activele Crown Estate au crescut cu 7,2%, la 8,1 miliarde de lire sterline (9,5 miliarde de euro), depasind pentru prima data pragul de 8 miliarde de lire, potrivit Bloomberg.

Compania administreaza si proprietatile imobiliare cedate in 1760 de monarhia britanica in schimbul unor plati anuale.

Crown Estate este una dintre "posesiunile ereditare" ale Reginei Elisabeta a II-a, dar aceasta nu detine compania ca proprietate privata. Trezoreria britanica colecteaza profiturile si transfera un procentaj Reginei.

Pe langa proprietati imobiliare, compania are active si in alte domenii precum energie si infrastructura.

Din ce afaceri provin veniturile reginei

Desi Elisabeta a II-a nu detine nici Palatul Buckingham si nici Castelul Windsor, acestea fiind in proprietatea Guvernului britanic, veniturile provenite din administrarea acestora de catre Crown Estate revin familiei regale.

In plus, o serie de hoteluri mari, precum Four Season, InterContinental si un numar de proprietati aflate pe Regent Street, unul dintre cartierele comerciale majore din Londra, reprezinta o alta sursa importanta de venit pentru Regina.

Acesta mai detine si peste 72 de kilometri patrati de terenuri agricole si urbane din Ducatul Lancaster, ce este evaluat la 570 milioane de dolari. Ducatul genereaza anual venituri de 21,8 milioane de dolari.

Nu in ultimul rand, Colectia Regala de bijuterii, care include aproximativ 200.000 de obiecte, re ridica la valoarea de 16 miliarde de dolari.

Infinix intră pe piața din România! Producătorul oferă telefoane de buget, cu specificații decente. Care sunt prețurile
Infinix intră pe piața din România! Producătorul oferă telefoane de buget, cu specificații decente. Care sunt prețurile
Compania Infinix Mobility, cunoscută pentru tehnologiile inovative și telefoanele de buget, mid-range și high-end, își extinde acum operațiunile pe piața din România. Fondată în 2013,...
Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Marii bogătași și finanțatori de la New York, Londra sau Hong Kong tânjesc chiar pentru o întâlnire de doar 10 minute cu unul dintre cei mai căutați bărbați din Orientul Mijlociu....
#profit regina Marea Britanii, #afaceri Casa Regala Anglia, #venituri monarhie Marea Britanie, #profit Crown Estate , #Profit