Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Profit anual record pentru afacerile Coroanei Britanice in 2012

Profit anual record pentru afacerile Coroanei Britanice in 2012


Profitul companiei Crown Estate, care asigura venituri pentru Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, a crescut cu 5% in anul fiscal incheiat in martie, fata de anul anterior, la nivelul record de 252,6 milioane de lire sterline (296,4 milioane euro).

Activele Crown Estate au crescut cu 7,2%, la 8,1 miliarde de lire sterline (9,5 miliarde de euro), depasind pentru prima data pragul de 8 miliarde de lire, potrivit Bloomberg.

Compania administreaza si proprietatile imobiliare cedate in 1760 de monarhia britanica in schimbul unor plati anuale.

Crown Estate este una dintre "posesiunile ereditare" ale Reginei Elisabeta a II-a, dar aceasta nu detine compania ca proprietate privata. Trezoreria britanica colecteaza profiturile si transfera un procentaj Reginei.

Pe langa proprietati imobiliare, compania are active si in alte domenii precum energie si infrastructura.

Din ce afaceri provin veniturile reginei

Desi Elisabeta a II-a nu detine nici Palatul Buckingham si nici Castelul Windsor, acestea fiind in proprietatea Guvernului britanic, veniturile provenite din administrarea acestora de catre Crown Estate revin familiei regale.

In plus, o serie de hoteluri mari, precum Four Season, InterContinental si un numar de proprietati aflate pe Regent Street, unul dintre cartierele comerciale majore din Londra, reprezinta o alta sursa importanta de venit pentru Regina.

Acesta mai detine si peste 72 de kilometri patrati de terenuri agricole si urbane din Ducatul Lancaster, ce este evaluat la 570 milioane de dolari. Ducatul genereaza anual venituri de 21,8 milioane de dolari.

Nu in ultimul rand, Colectia Regala de bijuterii, care include aproximativ 200.000 de obiecte, re ridica la valoarea de 16 miliarde de dolari.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1194 ori