Oracle "infloreste": Vanzarile de licente, motorul rezultatelor pozitive

Miercuri, 21 Martie 2012, ora 12:56
1394 citiri
Oracle "infloreste": Vanzarile de licente, motorul rezultatelor pozitive

Oracle a raportat o crestere a vanzarilor cu 7%, in al treilea trimestru fiscal, dupa ce analistii estimasera un avans de doar 3%. Vanzarile licentelor pentru noile soft-uri produse de companie pot fi considerate motorul de crestere a profitului Oracle.

Actiunile Oracle au crescut marti cu 3% dupa ce producatorul de baze de date a raportat profit in crestere cu 18 procente in cel de-al treilea trimestru fiscal, potrivit Bloomberg.

Compania a obtinut in al treilea trimestru fiscal din 2011 un profit de 2,5 miliarde de dolari, sau 49 de centi pe actiune fata de 2,12 miliarde de dolari si 41 de centi pe actiune cat a obtinut in aceeasi a lui 2010.

Vanzarile de licente software au crescut in trimestrul al treilea fiscal cu 7 procente la 2,4 miliarde de dolari, in timp de vanzarile de hardware au inregistrat o scadere de 16% la 869 milioane de dolari.

Rezultatele pozitive obtinute de Oracle in trimestru trei se pot datora si achizitiei RightNow Technologie, o companie de cloud computing.

Oracle, cunoscut ca producator de baze de date, a preluat Right Now, o companie care ofera firmelor servicii de relatii cu clientii prin intermediul internetului, pentru 43 de dolari pe actiune, ceea ce inseamna o tranzactie de 1,5 miliarde de dolari.

Achizitia a aruncat Oracle in competitie cu salesforce.com, lider pe piata de cloud computing, si va forta compania germana SAP sa devina mai agresiva in domeniu, potrivit analistului Rick Sherlund. Right Now, cu sediul in Montana, Statele Unite, a declarat venituri de 58,4 milioane de dolari in al doilea trimestru al anului 2011.

Ambele companii functioneaza pe principiul "software ca serviciu", ceea ce inseamna asigurarea unui serviciu companiilor prin abonament si nu prin vanzarea definitiva a produsului.

Cloud Computingul este un domeniu nou si in continua dezvoltare din zona informaticii, care reprezinta un ansamblu distribuit de servicii de calcul, aplicatii, acces la informatii si stocare de date fara ca utilizatorul sa aiba nevoie sa cunoasca amplasarea si configuratia fizica a sistemelor care furnizeaza aceste servicii.

In cel de-al doilea trimestru, incheiat la 30 noiembrie, Oracle a raportat un venit net in crestere cu 17%, ajungand la 2,2 miliarde de dolari.

Profitul companiei in trimestrul care se incheie in mai ar putea depasi estimarile analistilor. Profitul pe actiune va fi cuprins intre 76 si 81 de centi. Vanzarile vor varia intre o scadere de 2 procente si o crestere de 2%. Analistii financiari au estimat o crestere a vanzarilor cu 3 procente pana la 11,2 miliarde de dolari.

Valul de taxe care ne așteaptă după majorările de pensii și salarii din an electoral: „Ne ducem spre fundul sacului”
Valul de taxe care ne așteaptă după majorările de pensii și salarii din an electoral: „Ne ducem spre fundul sacului”
Majorarea pensiilor de la 1 septembrie, după recalculare, deja pune presiune pe bugetul de stat.Și salariul minim pe economie urmează să fie majorat de la 1 iulie la 3.700 de lei brut. Însă...
Meta a lansat o inițiativă pentru combaterea răspândirii informațiilor false și a deepfake-urilor
Meta a lansat o inițiativă pentru combaterea răspândirii informațiilor false și a deepfake-urilor
Meta, în colaborare cu Misinformation Combat Alliance (MCA), a lansat o inițiativă pentru combaterea răspândirii informațiilor false și a deepfake-urilor generate prin inteligență...
#profit Oracle, #rezultate financiare Oracle, #venituri Oracle , #Profit