Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Monetaria Statului a incheiat anul trecut cu un profit in crestere la patru milioane de lei

Monetaria Statului a incheiat anul trecut cu un profit in crestere la patru milioane de lei


Regia Autonoma Monetaria Statului a incheiat anul 2018 cu un profit de 4 milioane de lei, in crestere cu 56,5% fata de anul anterior cand a obtinut un profit de 2,55 milioane de lei, conform unui raport al institutiei.

Monetaria Statului a realizat anul trecut o cifra de afaceri de 72,2 milioane de lei, in crestere cu 41% fata de 2017, cand a raportat o cifra de afaceri de 51,24 milioane de lei.

Productia vanduta a fost de 71,28 milioane de lei. Veniturile din exploatare au totalizat anul trecut 68,98 milioane de lei. Cheltuielile cu personalul au fost in suma de 21 milioane de lei.

Monetaria Statului avea, la finalul anului trecut, 311 salariati.

Monetaria a fost infiintata la data de 24 februarie 1870 intr-un sediu de pe Soseaua Kisselef, eveniment desfasurat in prezenta domnitorul Carol I, a primului ministru Alexandru Golescu si a lui I.C. Bratianu. In 1990 este adoptata o Hotarare de Guvern prin care Monetaria Statului se organizeaza ca regie autonoma in subordinea Bancii Nationale.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 787 ori
Citeste mai multe despreprofit Monetaria Statului