Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Cartier: Piata de lux va merge bine in 2012

Cartier: Piata de lux va merge bine in 2012


Cartier, marca de varf a Richemont, este optimista in ceea ce priveste 2012, in ciuda unui mediu instabil, a declarat Bernard Fornas, directorul executiv al companiei, subliniind potentialul Chinei dar si al unor noi piete in crestere, precum cea a Braziliei.

"In America Latina, Brazilia este in mod clar o tara cu un mare potential de crestere. Avem deja multi clienti brazilieni care achizitioneaza produsele noastre la Miami, New York sau Londra, iar reducerea de taxe in Brazilia va dinamiza piata locala", a afirmat Bernard Fornas, scrie Reuters.

Richemont, producatorul de bijuterii Cartier si ceasuri IWC, a declarat ca vanzarile companiei au crescut cu 24% intre octombrie si decembrie, depasind previziunile analistilor.

In ceea ce priveste vanzarile Richemont, acestea au ajuns la 2,62 miliarde de euro in trimestrul 3, rezultate bune ce depasesc previziunile analistilor si contrasteaza puternic cu rezultatele slabe ale Tiffany's.

"Cresterea este de peste 20%, iar motorul de crestere il reprezinta zona Asia Pacific, dar cea mai mare surpriza o reprezinta cresterea cererii in Europa, sustinuta de turistii asiatici", a precizat Fornas.

In cadrul grupului Richemont, Cartier a inregistrat cele mai mari vanzari, si se asteapta sa aiba performante bune si in 2012, bazandu-se pe piata din Asia, unde vanzarile au avut o crestere de 36% in trimestrul trei.

"Suntem optimisti, dar ramanem prudenti. Criza ofera o buna oportunitate de a castiga cote de paita. Este momentul oportun pentru a investi in imagine, in lantul de distributie si productie", a subliniat Bernard Fornas.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1206 ori