Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Bancile cu profit vor cumula castiguri de maximum 2 mld

Bancile cu profit vor cumula castiguri de maximum 2 mld

Guvernul estimeaza ca bancile cu profit vor cumula castiguri de maximum doua miliarde lei in acest an, usor mai mici decat in 2009, iar veniturile obtinute la buget din impozitul pe profitul institutiilor vor insuma numai 320 milioane lei, cu circa 1 miliard de lei sub valoarea din bugetul initial, precizeaza Mediafax.

Proiectul celei de-a doua rectificari bugetare din acest an prevede caveniturile din impozitul pe profitul bancilor comerciale vor fi cu 430 milioane de lei mai mici decat estimarea de la prima rectificare bugetara, din luna august.

In luna august, Guvernul anticipa ca veniturile din impozitul pe profitul bancilor vor fi cu 522,5 milioane de lei mai mici decat cele din bugetul initial pe 2010, respectiv decat 1,27 miliarde de lei.

Per total, Executivul arata In document ca veniturile din impozitul pe profit sunt cu 770 milioane lei mai mici decat estimarea din luna august, In principal din cauza efectului contractiei economice, reducerii expunerilor bancilor comerciale si cresterii volumului creditelor neperformante.

Sistemul bancar din Romania a inregistrat, in primele noua luni, o pierdere de 474,5 milioane lei, dar profitul institutiilor de credit care au avut rezultate pe plus a fost de 1,3 miliarde lei.

Anul trecut, sistemul bancar a inregistrat un profit net de 815 de milioane lei, in conditiile in care 22 de institutii de credit au Incheiat exercitiul financiar pe plus, iar 20 de banci au raportat pierderi, potrivit datelor centralizate de BNR.

Bancile profitabile in 2009 au cumulat un castig net de peste 2 miliarde de lei.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 811 ori
Citeste mai multe desprebanci profit sistem bancar venituri guvern