Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Astra Asigurari si-a sporit profitul net la 18 mil lei

Astra Asigurari si-a sporit profitul net la 18 mil lei

Astra Asigurari a inregistrat un profit net de 18 milioane lei in primele noua luni din acest an, in crestere de 4,3 ori fata de aceeasi perioada a anului trecut, a anuntat vineri compania, transmite NewsIn.

Volumul primelor brute subscrise totale nete de anulari directe si primiri in reasigurare (viata si non-viata) inregistrate de companie dupa primele noua luni se ridica la 841,24 milioane lei, din care 829,87 milioane lei reprezinta volumul primelor brute subscrise la asigurari generale, in crestere cu 37% fata de finele trimestrului III 2009.

Pe clase de asigurare, in perioada ianuarie-septembrie, Astra Asigurari a obtinut 655 milioane lei din prime brute subscrise la asigurari auto, in crestere cu 53% fata de perioada similara a anului trecut, din care 453 milioane lei din prime brute subscrise la RCA, in crestere cu 144%.

De asemenea, compania a raportat prime brute subscrise in suma de 115 milioane lei pe segmentul de asigurari cladiri si bunuri, reprezentand segmentul de business cu o cota de 14% din totalul portofoliului detinut.

Asigurarile de viata au inregistrat o crestere de 58% fata de primele noua luni din 2009 si prime brute subscrise in suma de 11,4 milioane lei;

"Daunele platite de companie au inregistrat in trimestrul III 2010 o crestere cu 59% fata de trimestrul III 2009, de la 233 milioane lei la la 371 milioane lei.

In cea mai mare parte, cresterea a fost inregistrata la plata daunelor pentru asigurari generale, in vara acestui an, Astra fiind primul asigurator din piata care a platit celor afectati de inundatiile din Moldova dosarele rezultate in urma daunelor produse la locuinte", se arata in comunicat.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1228 ori
Citeste mai multe despreastra asigurari profit viata