Patronul Florconstruct din Suceava audiat de DIICOT in dosarul spalarii banilor

Luni, 27 Mai 2013, ora 16:04
2620 citiri
Patronul Florconstruct din Suceava audiat de DIICOT in dosarul spalarii banilor

Patronul firmei sucevene "Florconstruct", Vasile Florea, este audiat la sediul DIICOT Suceava intr-un dosar de evaziune fiscala si spalare de bani cu un prejudiciu de aproape 10 milioane de euro. Inainte de a intra la audieri, Florea a spus ca anchetatorii au ridicat mai multe documente de la sediul firmei sale si ca nu stie care ii sunt acuzatiile ce i se aduc.

Firma "Florconstruct" se ocupa de repararea strazilor din municipiul Suceava. Totodata, Florconstruct face parte, alaturi de Diasil Suceava si Bratners Servicii Ecologice Cluj-Napoca, din consortiul care a contestat licitatia pentru desemnarea operatorului de salubrizare in municipiul Suceava.

Contractul de salubrizare, ce a expirat la 31 decembrie 2012 si a fost prelungit prin act aditional pana la organizarea licitatiei, apartine Rosal Group din 2004. Firmele bucurestene Rosal Group si Romprest s-au inscris si ele la licitatie.

In dosarul in care este cercetat patronul "Florconstruct", luni au avut loc 167 de perchezitii in Bucuresti si in 14 judete, 74 de perchezitii fiind desfasurate in judetul Suceava. Potrivit IPJ Suceava, din investigatii a reiesit ca pe raza judetului Suceava s-a constituit un grup infractional organizat cu ramificatii pe aproape intreg teritoriul tarii, avand drept scop sustragerea de la plata obligatiilor fiscale datorate bugetului statului prin inregistrarea in evidentele contabile a unor facturi care nu au la baza operatiuni reale ori prin evidentierea altor operatiuni fictive pentru diminuarea bazei impozabile si insusirea in mod ilegal a sumelor provenite din aceste activitati.

In urma probatoriului administrat in cauza s-a dispus inceperea urmaririi penale fata de 118 persoane fizice si 39 de persoane juridice.

HMD a lansat smartphone-uri la prețuri sub 800 RON. Cu ce specificații vin
HMD a lansat smartphone-uri la prețuri sub 800 RON. Cu ce specificații vin
HMD a lansat recent trei noi smartphone-uri sub marca proprie: HMD Pulse Pro, HMD Pulse+ și HMD Pulse. În cadrul unei întâlniri online care a avut loc pe 17 aprilie, Adam Ferguson,...
Infinix intră pe piața din România! Producătorul oferă telefoane de buget, cu specificații decente. Care sunt prețurile
Infinix intră pe piața din România! Producătorul oferă telefoane de buget, cu specificații decente. Care sunt prețurile
Compania Infinix Mobility, cunoscută pentru tehnologiile inovative și telefoanele de buget, mid-range și high-end, își extinde acum operațiunile pe piața din România. Fondată în 2013,...
#spalare bani Florconstruct, #ancheta DIICOT Florconstruct, #dosar evaziune Vasile Florea , #Manageri