Omul de afaceri Constantin Badescu, cercetat pentru evaziune de 12 milioane euro, eliberat din arest

Duminica, 30 Decembrie 2012, ora 10:33
2733 citiri
Omul de afaceri Constantin Badescu, cercetat pentru evaziune de 12 milioane euro, eliberat din arest

Constantin Badescu, unul dintre cei mai prosperi oameni de afaceri din Drobeta Turnu Severin, arestat preventiv, in 3 noiembrie, intr-un dosar de evaziune fiscala cu un prejudiciu de 12 milioane de euro, a fost eliberat din arest, sambata seara, in baza unei decizii a Curtii de Apel Craiova.

Curtea de Apel Craiova a decis ca mandatul de arestare preventiva pe numele lui Constantin Badescu sa nu mai fie prelungit, masura fiind inlocuita cu interdictia de a parasi localitatea, pe o durata de 30 de zile, incepand de sambata si pana in 27 ianuarie 2013.

Potrivit solutiei publicate de portalul Curtii de Apel Craiova, totodata Badescu are obligatia de a nu comunica, direct sau indirect, cu administratorii societatilor comerciale la care este a actionar.

Constantin Badescu a fost eliberat din arestul Politiei Mehedinti sambata seara, el iesind printr-o zona folosita de angajatii Inspectoratului, si nu pe iesirea principala a institutiei, unde era asteptat de jurnalisti.

Constantin Badescu a fost arestat preventiv in 3 noiembrie, printr-o decizie a Tribunalului Mehedinti. In acest caz au fost arestati si doi frati din localitatea Strehaia, Mihai Nita si Mihai Stelica, tatal acestora, Mihai Florin, precum si un alt barbat din Strehaia, Ioan Claudiu Lupu.

La jumatatea lunii noiembrie, avocatii lui Badescu au cerut eliberarea pe cautiune a omului de afaceri, iar judecatorii Tribunalului Mehedinti au stabilit o suma record, de 2,2 milioane de euro. Omul de afaceri a girat cu mai multe imobile, insa cautiunea nu a fost acceptata.

Potrivit procurorilor DIICOT, in perioada 2009 - 2012 Constantin Basescu, alaturi de celelalte persoane arestate in acest caz, s-au constituit intr-un grup infractional organizat. Gruparea avea ca scop emiterea si inregistrarea in evidenta contabila de facturi fiscale fictive, prin intermediul mai multor firme, sustragandu-se, astfel, de la plata taxelor si impozitelor, prejudiciul adus statului fiind de peste 12.000.000 de euro.

Membrii gruparii sunt cercetati pentru constituire a unui grup infractional organizat, aderarea sau sprijinirea unui astfel de grup, inselaciune, spalare de bani, fals in inscrisuri sub semnatura privata si evaziune fiscala.

C afaceri are Constantin Badescu

Constantin Badescu este unul dintre oamenii de afaceri cei mai influenti din Mehedinti, proprietar al unor firme de transport local si regional, avand afaceri si in domenii precum distributia de produse alimentare si bauturi, restaurante si constructii. In topul afaceristilor, realizat in 2011 de Revista Forbes, Constantin Badescu ocupa pozitia 382 in clasament, avand o avere estimata la 10 - 11 milioane de euro si cea mai mare cifra de afaceri din judetul Mehedinti.

Presa relata in 2011 ca una din firmele lui Badescu, Trans Baco, ar fi avut contracte generoase cu statul. Numai in 2011, compania a castigat cel putin sapte licitatii publice cu diverse primarii din Mehedinti si Dolj, cu Regia Autonoma pentu Activitati Nucleare, dar si cu RAR.

Multe dintre licitatiile privind reabilitarea drumurilor din Mehedinti au fost castigate de firmele detinute de el, avand contracte inclusiv cu Primaria Drobeta Turnu Severin. Unul dintre contracte, care vizeaza reabilitarea strazilor din oras, are finantare europeana de aproximativ 20 de milioane de euro.

YouTube a găsit o nouă modalitate prin care să afișeze reclame. Când vor apărea
YouTube a găsit o nouă modalitate prin care să afișeze reclame. Când vor apărea
YouTube a introdus recent un nou tip de reclame, numite „Pause Ads”, care se declanșează în momentul în care utilizatorii pun pauză videoclipului pe care îl urmăresc. Noua abordare...
Vești proaste pentru iubitorii de cafea. Prețurile vor continua să crească: ”Dacă seceta persistă, nu vom avea boabe de vândut”
Vești proaste pentru iubitorii de cafea. Prețurile vor continua să crească: ”Dacă seceta persistă, nu vom avea boabe de vândut”
Preţurile la cafea îşi vor continua ascensiunea meteorică, în condiţiile în care vremea nefavorabilă, şi mai ales decizia cultivatorilor din Vietnam de a mai aştepta înainte de a-şi...
#Badescu eliberare arest, #afaceri Constantin Badescu, #Badescu afaceri stat, #Badescu afaceri , #Manageri