Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Managerii romani se tem ca raman fara specialisti financiari - Studiu Deloitte

Managerii romani se tem ca raman fara specialisti financiari - Studiu Deloitte


Directorii financiari din Romania apreciaza ca in viitorul apropiat piata locala s-ar putea confrunta cu o criza de specialisti in domeniul financiar. Managerii romani sunt singurii care sunt ingrijorati de acest aspect, potrivit unui studiu Deloitte.

"Liderii departamentelor financiare din companii de top din Romania si-au exprimat temerea cu privire la o posibila diminuare a resursei de talente in viitorul apropiat; acest consens pune Romania intr-o pozitie unica fata de celelalte sapte tari incluse in cel mai recent studiu CFO lansat de Deloitte Europa Centrala", se arata intr-un comunicat al companiei de consultanta si audit.

Marea majoritate a directorilor financiari din regiune nu sunt ingrijorati de o posibila criza pe piata talentelor, in urmatorul an. Romania face exceptie, 57% dintre respondenti exprimandu-si aceasta opinie.

"Diminuarea ofertei este de asteptat cu precadere la nivelul mediu de management, un palier foarte important pentru companii in general si, de asemenea, cel mai vulnerabil. In organigrama unei institutii, nivelul de mid-management este de obicei acea zona de profesionisti care are atat capacitatea de a livra proiecte, cat si de a coordona echipe. Ei sunt primii vizati pentru promovare, dar si target pentru recrutare de catre concurenta", a declarat, Doina Patrubani, director in cadrul Deloitte Consultanta - Management Consulting si expert in domeniul Capitalului Uman.

In opinia sa, raspunsurile directorilor din Romania in ceea ce priveste talentul reflecta pe de o parte realitatea unei piete marcate de incertitudine, de la nivel local, dar si din toata lumea, dar si specificul pietei locale de capital uman - deficientele sistemului educational (de unde si resursele insuficiente de absolventi cu pregatire corespunzatoare), precum si atentia limitata pe care companiile o acorda sistemelor de management al talentului si performantei.

Din raportul Deloitte a reiesit ca gradul de incertitudine creste ca urmare a asteptarilor diminuate de redresare a PIB, companiile se concentreaza pe imbunatatirea rezervelor de lichiditati, in paralel cu cresterea veniturilor si ca perspectiva prudenta coincide cu dorinta directorilor financiari de a reduce nivelul datoriilor. De asemenea, apetitul pentru credite bancare sau atragere de capital prin vanzare de actiuni scade, iar companiile sunt tot mai interesate de programe de restructurare.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Mediafax
Articol citit de 1752 ori