Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Manageri de spitale schimbati din functie dupa ce unitatile pe care le conduc au inregistrat datorii

Manageri de spitale schimbati din functie dupa ce unitatile pe care le conduc au inregistrat datorii


Managerul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Cluj si managerul Spitalului Comunal Vidra si-au dat demisia, in timp ce managerului Spitalului de Urgenta Sf. Pantelimon Focsani a fost demis de Ministerul Sanatatii ca urmare a inregistrarii de arierate timp de trei luni consecutive la aceste spitale.

Potrivit unui comunicat al MS remis duminica agerpres, in urma analizelor si evaluarilor trimestriale ale managerilor unitatilor sanitare cu paturi din subordinea MS, s-a constatat ca cinci dintre acestia au inregistrat arierate, timp de trei luni consecutiv: Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Cluj, Spitalul CFR Constanta, Spitalul Clinic CF Iasi, Spitalul de Urgenta Sf. Pantelimon Focsani si Spitalul Comunal Vidra.

"Managerul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Cluj si-a depus demisia din luna august 2013, spitalul fiind condus de un manager interimar pana in luna octombrie 2013. De asemenea, managerul Spitalului Comunal Vidra si-a depus demisia, iar, in prezent se afla in procedura de reevaluare managerii de la Spitalul CFR Constanta si Spitalul Clinic CF Iasi ale caror arierate au fost reesalonate, conform deciziilor emise de directiile generale ale finantelor publice judetene", se arata in comunicat.

Conform Legii nr. 194/ 2013 pentru modificarea si completarea Legii 95/ 2006 privind reforma in domeniul sanatatii, contractul de management si, respectiv, contractul de administrare inceteaza "in cazul existentei a trei luni consecutive de plati restante, a caror vechime este mai mare decat termenul scadent de plata, respectiv a arieratelor, conform prevederilor legale sau contractuale".

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 1099 ori