Criza, dansul si pictura

Duminica, 07 Iunie 2009, ora 09:34
1346 citiri

Lumea business trece in perioada recesiunii printr-o schimbare drastica. Managerii s-au apucat de gatit, pictura si dans.

Au renuntat la orele suplimentare la birou ca sa nu intarzie la ora de ceramica, au dat tastatura pe pensule de pictat si negocierile pe ore de canto. Ce urmeaza oare?

La inceputul anului in Bucuresti a inceput sa se dezvolte o noua piata, cea a cursurilor pentru relaxare. Cursurile de dans, fotografie sau gatit au fost luate cu asalt de managerii in cautare de a umple golul (din cont) lasat de recesiune.

Fior Arte, una dintre companiile noi pe piata, infiintata in februarie anul acesta, ofera de exemplu pentru un segment de clienti premium cursuri de ceramica, pictura si gastronomie.

Proprietara atelierului Anca Plesca a lucrat inainte de a-si incepe propria afacere intr-o banca, insa "eram prea creativa pentru sistemul bancar".

Astfel printr-o investitie de doar 20.000 de euro, a inchiriat o casa furata parca din povestea celor sapte pitici, intr-o zona linistita a Capitalei si a inceput afacerea Fior Arte luand dupa sine ca primi cursanti cativa colegi de breasla.

De altfel, la cursurile de pictura si ceramica au participat deja doua grupe fomate din 10 cursanti dintre care "majoritatea sunt oameni din mediul business care cauta sa se intoarca la valori, cauta ceva care sa-i relaxeze, ii vad cum intra pe usa stresati si cum pleaca linistiti".

Cursul de pictura costa 300 de euro, dureaza doua luni de zile, doua ore pe saptamana si in cadrul orelor se predau elemente de baza ale desenului, iar toate materiile prime sunt asigurate de Fior Arte.

Si cursul de gastronomie este apreciat de catre cei care vor sa invete sa gateasca mancare mediteraneana si sa afle ceva despre arta de a da un adevarat "dinner party", cinele acasa fiind de altfel in trend in contextul actual.

In plus, la sfarsitul fiecarei ore de gastronomie toata lumea se asaza la masa si degusta operele culinare, ca la examen. Iar ce ramane se ia acasa, la pachet.

Cursurile de la Fior Arte sunt astfel si o ocazie bu­na pentru networking, "cursantii de la gastronomie iau masa impre­u­na si de obicei la finalul orelor toata lumea ramane de vorba la un ceai, s-a format un fel de comunitate".

Acuzații incredibile în SUA: Tot avansul bursei americane din ultimii ani este datorat banilor publici injectați în piață de FED!
Acuzații incredibile în SUA: Tot avansul bursei americane din ultimii ani este datorat banilor publici injectați în piață de FED!
Mai mulți analiști economici din Statele Unite trag un semnal de alarmă cu privire la performanța financiară reală a companiilor americane listate pe bursă. Ei susțin că practic nu a...
Este oficial! Aplicațiile de tastatură din China permit interceptarea comunicațiilor
Este oficial! Aplicațiile de tastatură din China permit interceptarea comunicațiilor
Potrivit unei analize publicate de MIT Technology Review, aplicațiile de tastatură utilizate de vorbitorii de limba chineză prezintă vulnerabilități care facilitează interceptarea textelor...
#investitie, #manageri, #recesiune , #Manageri