Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Conducerea Teraplast, preluata de un fost director Albalact

Conducerea Teraplast, preluata de un fost director Albalact
Fostul director general al Albalact (ALBZ) Traian Simion va prelua, la 1 februarie, conducerea executiva a furnizorului de solutii si sisteme in domeniul instalatiilor si constructiilor Teraplast Bistrita (TRP), Stefan Bucataru retragandu-se din functia respectiva.

"Simion a fost numit in aceasta functie de catre Consiliul de Administratie. Traian Simion il va inlocui la conducerea Teraplast pe Stefan Bucataru, care se retrage din companie pentru a se dedica altor proiecte profesionale", se arata intr-un comunicat transmis de Teraplast Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Bucataru a preluat functia de director general al Teraplast in mai 2011 si a a coordonat restructurarea operationala si financiara a companiei, proces care va fi continuat de Simion.

Bucataru este proprietarul si directorul firmei de consultanta Veldtster Management and Consulting, specializata in managementul de restructurare. Firma activeaza in sectoare precum productia de materiale de constructii, energie, logistica, distributie si retail.

"Programul a vizat dezvoltarea liniilor de activitate cu potential de crestere profitabila (productia de profile de tamplarie, productia de ferestre si usi, productia de granule PVC), in paralel cu discontinuarea, convertirea sau externalizarea liniilor de activitate neperformante, sau colaterale (productia de cahle de teracota). In vederea sustinerii programului de investitii, in aceeasi perioada au fost valorificate o parte din activele imobiliare eliberate in urma finalizarii relocarii sediului administrativ in parcul industrial Teraplast", se arata in comunicat.

Absolvent al Institutului Politehnic din Bucuresti, Traian Simion are o experienta de peste cinci ani in managementul de top.

In perioada 2007 - 2010, Simion a fost director general al Albalact, dupa ce ocupase aproape doi ani functia de director comercial al companiei. Anterior, el a mai lucrat pentru Ursus Breweries, Brewery Holdings si Wrigley.

Teraplast a inregistrat in primele noua luni ale anului trecut o cifra de afaceri in crestere cu 9%, la 179,7 milioane lei, si pierderi in scadere de cinci ori, la 1,3 milioane lei.

Compania are un capital social de 29,7 milioane lei, divizat in 297,8 milioane de actiuni cu o valoare nominala de 0,1 lei.

Potrivit celor mai recente raportari, principalii actionari sunt Dorel Goia (34,26%), SIF Banat-Crisana (11%) si fondul finlandez de investitii KJK Fund II (6,31%).
Pretul actiunilor Teraplast a crescut in sedinta bursiera de vineri cu 0,44%, la 0,23 lei. La aceasta cotatie, compania are o capitalizare de 68,5 milioane lei (15,8 milioane euro).

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 2332 ori