Conducerea Teraplast, preluata de un fost director Albalact

Sambata, 19 Ianuarie 2013, ora 12:00
2793 citiri
Conducerea Teraplast, preluata de un fost director Albalact
Foto: Realitatea.net

Fostul director general al Albalact (ALBZ) Traian Simion va prelua, la 1 februarie, conducerea executiva a furnizorului de solutii si sisteme in domeniul instalatiilor si constructiilor Teraplast Bistrita (TRP), Stefan Bucataru retragandu-se din functia respectiva.

"Simion a fost numit in aceasta functie de catre Consiliul de Administratie. Traian Simion il va inlocui la conducerea Teraplast pe Stefan Bucataru, care se retrage din companie pentru a se dedica altor proiecte profesionale", se arata intr-un comunicat transmis de Teraplast Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Bucataru a preluat functia de director general al Teraplast in mai 2011 si a a coordonat restructurarea operationala si financiara a companiei, proces care va fi continuat de Simion.

Bucataru este proprietarul si directorul firmei de consultanta Veldtster Management and Consulting, specializata in managementul de restructurare. Firma activeaza in sectoare precum productia de materiale de constructii, energie, logistica, distributie si retail.

"Programul a vizat dezvoltarea liniilor de activitate cu potential de crestere profitabila (productia de profile de tamplarie, productia de ferestre si usi, productia de granule PVC), in paralel cu discontinuarea, convertirea sau externalizarea liniilor de activitate neperformante, sau colaterale (productia de cahle de teracota). In vederea sustinerii programului de investitii, in aceeasi perioada au fost valorificate o parte din activele imobiliare eliberate in urma finalizarii relocarii sediului administrativ in parcul industrial Teraplast", se arata in comunicat.

Absolvent al Institutului Politehnic din Bucuresti, Traian Simion are o experienta de peste cinci ani in managementul de top.

In perioada 2007 - 2010, Simion a fost director general al Albalact, dupa ce ocupase aproape doi ani functia de director comercial al companiei. Anterior, el a mai lucrat pentru Ursus Breweries, Brewery Holdings si Wrigley.

Teraplast a inregistrat in primele noua luni ale anului trecut o cifra de afaceri in crestere cu 9%, la 179,7 milioane lei, si pierderi in scadere de cinci ori, la 1,3 milioane lei.

Compania are un capital social de 29,7 milioane lei, divizat in 297,8 milioane de actiuni cu o valoare nominala de 0,1 lei.

Potrivit celor mai recente raportari, principalii actionari sunt Dorel Goia (34,26%), SIF Banat-Crisana (11%) si fondul finlandez de investitii KJK Fund II (6,31%).

Pretul actiunilor Teraplast a crescut in sedinta bursiera de vineri cu 0,44%, la 0,23 lei. La aceasta cotatie, compania are o capitalizare de 68,5 milioane lei (15,8 milioane euro).

Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini, deschizând posibilitatea utilizării sale chiar și pentru telefoanele mai vechi, începând cu cele care rulează Android 10. Aplicația Gemini,...
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Apple a lansat oficial în Statele Unite, pe 2 februarie, primul său headset de realitate mixtă, Apple Vision Pro. Acesta vine cu o ofertă bogată de peste 600 de aplicații și jocuri special...
#schimbare conducere Teraplast, #management Teraplast, #Traian Simion Albalact, #Traian Simion Teraplast, #director general Teraplast, #cariera Traian Simion , #Manageri