Solutiile de travel management, la moda printre companiile care tintesc reducerea cheltuielilor

Miercuri, 24 Septembrie 2014, ora 16:12
1967 citiri
Solutiile de travel management, la moda printre companiile care tintesc reducerea cheltuielilor

Economiile importante pe care o companie le poate face prin gestionarea eficienta a cheltuielilor aferente calatoriilor in interes de serviciu atrag tot mai multe firme catre solutii de travel management. Recent, in acest scop, SAP a achizitionat Concur Technologies, o firma americana care se ocupa de gestionarea cheltuielilor calatoriilor de afaceri si nu numai.

SAP, cel mai mare producator de software si tehnologie pentru afaceri la nivel mondial, a cumparat Concur Technologies contra sumei de 7,4 miliarde de dolari, pretul unei actiuni fiind de 129 de dolari, spun cei de la Business Week.

Concur se afla in cautarea unui cumparator si a abordat mai multi jucatori importanti din domeniu, printre care Microsoft si Oracle. In prezent, firma americana furnizeaza solutii software de gestiune a cheltuielilor cu angajatii unui numar de peste 23.000 de companii, precum Chevron, Google si Skype, care totalizeaza aproximativ 25 de milioane de salariati.

Tranzactia va permite SAP sa isi extinda serviciile

Achizitia Concur Technologies va permite companiei germane SAP sa isi extinda serviciile de cloud si capabilitatile de tranzactionare. Odata ce software-ul Concur va fuziona cu sistemele corporate pe care SAP le detine in prezent, software-ul companiei germane va gestiona anual tranzactii in valoare de aproximativ 600 miliarde de dolari.

Totodata, Concur tocmai a lansat un nou produs, denumit TripLink, care le permite angajatorilor sa urmareasca cheltuielile angajatilor generate cu liniile aeriene si hotelurile care nu se afla pe lista furnizorilor preferati. Printre altele, nume ca United Airline, Starwood Hotels & Resorts, InterContinental Hotels Group, Airbnb si Uber vor folosi software-ul TripLink.

Considerata de CEO-ul SAP, Bill McDermott, drept cel mai pretios bun de pe piata de profil, firma Concur furnizeaza deja solutii software de gestiune a cheltuielilor pentru circa 7.000 dintre clientii SAP AG.

Intrebarea care se pune insa este de ce a fost scoasa la vanzare firma Concur Technologies, in conditiile in care beneficia in prezent de o multime de oportunitati care se puteau dovedi profitabile. Desi atat CEO-ul Concur, Steve Singh, cat si reprezentantii firmei au ales sa pastreze tacerea pana acum cu privire la acest subiect, unul dintre motivele principale ar putea fi nevoia de investitii constante care sa-i sustina planul de dezvoltare.

Concur a inregistrat vanzari consistente, insa in ultimii ani firma si-a orientat fondurile disponibile catre extinderea cat mai rapida, fenomen care si-a pus sever amprenta asupra profiturilor sale.

Din 2010, marja operationala a Concur a scazut de la 23% la doar 10%, sustine analistul D.A. Davidson Jack Andrews, in conditiile in care Concur investeste sume colosale in extindere, urmatoarele tari vizate fiind Japonia si India. In plus, in urmatoarea perioada, Concur are in plan incheierea unui contract important cu Pentagonul. Nu in ultimul rand, Concur tocmai a incheiat un contract in valoare de 1,4 miliarde de dolari cu agentia guvernamentala americana General Servicies Administration in vederea gestionarii cheltuielilor catorva agentii federale.

In ultimul trimestru, profiturile Concur au fost negative din cauza tuturor investitiilor facute.

Meta a lansat o inițiativă pentru combaterea răspândirii informațiilor false și a deepfake-urilor
Meta a lansat o inițiativă pentru combaterea răspândirii informațiilor false și a deepfake-urilor
Meta, în colaborare cu Misinformation Combat Alliance (MCA), a lansat o inițiativă pentru combaterea răspândirii informațiilor false și a deepfake-urilor generate prin inteligență...
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile, prin introducerea unei caracteristici îmbunătățite de „partajare audio”....
#sap ag, #concur technologies, #cheltuieli calatorii afaceri, #software gestiune cheltuieli, #vanzare concur technologies , #Investitii