Povestea unui pariu riscant. Cat si de ce a investit familia tenismenului Segarceanu intr-o scoala british in Romania

Marti, 05 Noiembrie 2013, ora 12:00
6973 citiri
Povestea unui pariu riscant. Cat si de ce a investit familia tenismenului Segarceanu intr-o scoala british in Romania
Fostul tenismen Florin Segarceanu a investit toti banii obtinuti din sport in dezvoltarea unei scoli private. Foto:computerblog.ro

Tenismenul Florin Segarceanu a investit, anul acesta, trei milioane de euro intr-un nou campus scolar, cea mai recenta investitie in afacerile pe care le detine impreuna cu sotia sa Diana Segarceanu.

Estimeaza ca va ajunge insa la break-even pana in 2020.

Familia Segarceanu a intrat in afaceri in 2003 cu o gradinita, apoi scoala "Little London" si, acum cu "Avenor College", un liceu pe care se gandesc serios sa il transforme intr-unul "international cu acreditare internationala".

Noul campus Avenor College, construit la standarde occidentale, se afla in zona de nord a capitalei.

Cei 4.300 mp cuprind o cladire de 900 de metri patrati pentru 6 clase, o cladire de activitati multifunctionale, o cladire pentru gimnaziu (3.000mp) pentru 21 de clase, doua terenuri de sport, biblioteca, laboratoare si spatii de joaca.

Intreaga investitie in proiectul care se va finaliza in septembrie 2015 ajunge la trei milioane de euro, a declarat Diana Segarceanu, intr-un interviu acordat Business24.

Diana Segarceanu: Sustin pasiunea sotului meu pentru golf

Care au fost sursele de finantare de la inceputul afacerii pana in prezent?

Foto: Diana Segarceanu, sotia tenismenului Florin Segarceanu

Primele investitii, in valoare de aproximativ 500.000 Euro, au fost facute din resursele financiare proprii (n. red: ale fondatorilor - Diana si Florin Segarceanu si Andreia Mitrea).

Ele au inclus modernizarea gradinitei si deschiderea scolii in 2007, urmate, in 2010, de mutarea scolii in cartierul Greenfield si amenajarea primului corp de cladire al campusului existent.

Investitia totala, care va ajunge la trei milioane de Euro pana in 2015, este sustinuta prin credite bancare contractate de Florin Segarceanu ca persoana privata si de compania A2Z Effective Management detinuta in proportie de 98% de Florin Segarceanu, companie care a construit si detine spatiile campusului scolar.

Care sunt costurile lunare?

Pentru anul scolar in curs, estimam costuri de 140.000 euro pe luna in lunile septembrie-iunie si 100.000 euro pe luna in lunile de vara.

Cand credeti ca veti ajunge pe break-even?

Probabil ca in anul 2020.

Cladirea Avenor College, sursa: avenor.ro

Care sunt competitorii directi si ce face diferenta fata de celelalte scoli british?

La Avenor College ne concentram pe dezvoltarea echilibrata si responsabila a elevilor si aplicam acele metode care ii ajuta cel mai mult pe copii sa aiba incredere in ei, sa vorbeasca liber, sa-si descopere talentele si sa-si urmeze drumul.

Nu ne preocupa in mod deosebit ceea ce fac concurentii, ci cautam continuu cele mai bune solutii pentru educatia elevilor nostri, care sa se dezvolte pe toate planurile, sa fie fericiti, echilibrati si pregatiti pentru viitor.

Exista un plan de dezvoltare? Daca da, ce presupune?

In viitorul apropiat ne concentram atentia asupra finalizarii proiectelor de dezvoltare incepute si a deschiderii liceului din anul 2015.

Care sunt principalele probleme intampinate in relatia cu statul?

Fiind o scoala care urmeaza Curriculum national romanesc ne supunem Legii Educatiei din Romania.

Din pacate, cadrul legislativ, normele de aplicare si metodologiile se schimba mereu si nu asigura un climat de stabilitate si predictibilitate necesar atunci cand vorbim de investitii.

Desi Legea 1 din 2011 este o lege a educatiei destul de buna, tocmai neaplicarea prevederilor din partea statului ne afecteaza si ne deranjeaza profund.

De exemplu, neaplicarea prevederii "finantarea urmareste elevul" prin care scolile acreditate (cum suntem noi) ar trebui sa primeasca o finantare pentru fiecare elev egala cu cea alocata scolilor de stat sau nealocarea a 6% din PIB educatiei.

Care sunt principalele probleme intampinate in relatia cu bancile din Romania?

Aceleasi cu care se confrunta toti investitorii.

Foto: Avenor College

Care sunt principalele conditii pe care trebuie sa le indeplineasca un candidat pentru un post de cadru didactic la scoala dumneavoastra?

Trebuie sa aiba studii specifice cerintelor educatiei (de pedagogie, de psihologie, de specialitate) si sa corespunda profilului profesorului Avenor College.

Cautam oameni care isi iubesc meseria, isi doresc sa se autodepaseasca, sunt la curent cu ceea ce se intampla in educatie la nivel mondial, sunt curiosi, flexibili, buni comunicatori si dau dovada de empatie.

Exista o forma de acreditare a scolii in UK?

Noi suntem o scoala romaneasca care se inspira foarte mult din invatamantul britanic. Ne gandim, dar nu am luat inca decizia finala, ca liceul sa fie unul international cu acreditare internationala.

In Romania, diplomele sunt acreditate?

Avenor College este o scoala acreditata in Romania, prin urmare are toate drepturile si obligatiile unei scoli acreditate la nivel national. Diplomele sunt echivalente cu cele ale oricarei ecoli de stat sau particulare acreditate.

Când va avea loc evenimentul Samsung Unpacked și ce dispozitive vor fi prezentate
Când va avea loc evenimentul Samsung Unpacked și ce dispozitive vor fi prezentate
Samsung plănuiește să organizeze evenimentul său emblematic, Unpacked, pe data de 10 iulie 2024, în Paris, potrivit mai multor surse. Alegerea Parisului ca gazdă pentru acest eveniment nu...
Valul de taxe care ne așteaptă după majorările de pensii și salarii din an electoral: „Ne ducem spre fundul sacului”
Valul de taxe care ne așteaptă după majorările de pensii și salarii din an electoral: „Ne ducem spre fundul sacului”
Majorarea pensiilor de la 1 septembrie, după recalculare, deja pune presiune pe bugetul de stat.Și salariul minim pe economie urmează să fie majorat de la 1 iulie la 3.700 de lei brut. Însă...
#Florin Segarceanu scoala, #director Avenor College, #profesori Avenor College, #afaceri Florin Segarceanu , #Investitii