OMV: Investitii de 3 milioane de euro in campul petrolifer Schiehallion

Miercuri, 13 Iulie 2011, ora 15:41
1731 citiri
OMV: Investitii de 3 milioane de euro in campul petrolifer Schiehallion

OMV a incheiat acordul pentru demararea operatiunilor de redezvoltare a campului petrolifer Schiehallion. Investitia a costat compania petroliera 3 miliarde de euro, informeaza NewsIn.

De la demararea productiei, in 1998, Schiehallion a produs peste 300 de milioane de barili de petrol si se estimeaza ca alte 325 de milioane de barili sunt disponibile in continuare, redezvoltarea putand prelungi perioada productiei pana dincolo de anul 2035.

"Campul petrolifer Schiehallion reprezinta un activ consacrat, de mare valoare, cu un viitor foarte promitator, iar acest pas important va maximiza potentialul crescut al acestui camp", a declarat Jaap Huijskes, membru al Consiliului Director OMV. Societatea mixta Schiehallion este detinuta de OMV (U.K) Ltd - 5,88%, BP (Operator) - 33,35%, Shell - 33,35%, Hess Ltd - 15,67%, Murphy Petroleum - 5,88%, si Statoil (UK) Ltd - 5,88%.

Proiectul presupune inlocuirea vasului plutitor de productie, depozitare si descarcare (Floating Production, Storage and Offloading - FPSO) existent cu un alt vas FPSO Schiehallion, ce urmeaza a deveni operational in anul 2015. Noul vas va avea o lungime de 270 m si o latime de 52 m, fiind detinut de proprietarii campurilor Schiehallion si Loyal in procente de aproximativ 82%/18%. Proprietarii campului Loyal sunt BP (Operator, 50%) si Shell (50%).

Acest vas va putea procesa si transporta pana la 130.000 barili/zi si va putea stoca pana la un milion de barili echivalent de petrol. Totodata, este planificata o investitie semnificativa in imbunatatirea si inlocuirea utilajelor submarine, care sa permita dezvoltarea integrala a rezervelor si potentiala forare a unor sonde aditionale.

In T1/2011, productia de petrol si gaze naturale a OMV era de 304.000 bep/zi. La sfarsitul lui 2010, OMV detinea rezerve dovedite de aproximativ 1,15 miliarde bep.

In tarile sale cheie, Romania si Austria, OMV se concentreaza pe reducerea declinului natural si pe cresterea ratelor de recuperare din campurile mature, sustin reprezentantii OMV. De asemenea, acestia arata ca se asteapta cresteri din dezvoltarea de noi campuri, din explorare si achizitii internationale.

OMV urmareste sa-si extinda portofoliul existent pana la si dincolo de masa critica, la nivelul productiei pe fiecare tara, cautand noi zone de crestere in regiunea Marii Caspice, in Orientul Mijlociu si America de Nord, unde OMV se poate folosi de avantajul expunerii E&P (Explorare si Productie) existente, informeaza compania.

Meta a lansat o inițiativă pentru combaterea răspândirii informațiilor false și a deepfake-urilor
Meta a lansat o inițiativă pentru combaterea răspândirii informațiilor false și a deepfake-urilor
Meta, în colaborare cu Misinformation Combat Alliance (MCA), a lansat o inițiativă pentru combaterea răspândirii informațiilor false și a deepfake-urilor generate prin inteligență...
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile, prin introducerea unei caracteristici îmbunătățite de „partajare audio”....
#camp petrolifer schiehallion, #investitii omv, #omv, #petrol, #rezerve petroliere omv , #Investitii