Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Noua Unitate de Primiri Urgente a Spitalului Judetean Satu Mare: Investitie de 7 milioane de lei

Noua Unitate de Primiri Urgente a Spitalului Judetean Satu Mare: Investitie de 7 milioane de lei


Noua Unitate de Primiri Urgente (UPU) a Spitalului Judetean Satu Mare a fost inaugurata duminica, dupa ce a fost modernizata cu o investitie de aproape 7 milioane de lei, astfel capacitatea de tratare a bolnavilor fiind aproape dublata.

Investitia totala este de 6,95 milioane lei, din care 2,23 milioane reprezinta contributia Consiliului Judetean Satu Mare, iar restul a fost alocat de la Ministerul Sanatatii.

Fostul ministru al Sanatatii Cseke Attila a spus ca in ultimii doi ani in sistemul sanitar satmarean s-au facut investitii importante dupa preluarea spitatelor de catre administratia locala.

"Avem un proiect nascut de la zero, s-a ridicat din pamant aceasta unitate. Nu credeam ca va fi posibil acest lucru la Satu Mare. (...) A fost o prioritate a administratiei locale care a inteles aceasta masura. In doi ani Satu Mare a recuperat 15 ani de investitii", a declarat Cseke.

Noua UPU pune la dispozitie in prezent 25 de paturi, fata de 14 cate erau inainte de modernizare si are spatii de prelucrari sanitare si de igienizare a bolnavilor, aparatura moderna, sistem de monitorizare si supraveghere video, cabinete moderne.

In cadrul UPU functioneaza si Sistemul de Telemedicina, realizat cu sprijinul Sistemului de Telecomunicatii Speciale care face posibila legatura directa prin videoconferinta cu centrele de excelenta in medicina din Targu Mures, Iasi, Bucuresti, sistem necesar pentru a se putea dezbate problemele medicale aparute in cazurile grave ce depasesc resursele terapeutice ale spitalului din Satu Mare.

In aceste cazuri se poate apela la transfer interclinic prin echipajele SMURD cu ambulanta sau cu elicopterul. Tot in spatiul urgentelor este creat si urmeaza a fi amenajat un sector dedicat strict tratamentelor de urgenta stomatologice.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Agerpres
Articol citit de 1718 ori