Miscari strategice in industria modei: Achizitia casei Valentino indica un nou trend

Duminica, 15 Iulie 2012, ora 15:37
1606 citiri
Miscari strategice in industria modei: Achizitia casei Valentino indica un nou trend

Vestea ca renumita casa de moda Valentino a fost achizitionata de Mayhoola, un grup de investitii care se banuieste ca are legaturi cu familia regala din Qatar, reprezinta unul din semnele unui nou trend in industria modei.

De altfel, in ultima perioada, au circulat zvonuri cum ca si Doctor Martens este cumparat de magnatul rus, Mikhail Fridman, prin fondul sau de investitii, Pamplona Capital. Iar asta dupa ce, in ultimii ani, branduri ca Cerruti si Gianfranco Ferre au fost achizitionate de grupuri de retail. De asemenea, se banuieste ca insasi familia regala din Qatar ar fi cumparat Harrods in 2010, noteaza BusinessInsider.

Aceste miscari in industria modei se explica prin faptul ca renumitele case de moda, precum Valentino, devin tot mai populare in Orientul Mijlociu, clientela de acolo fiind inca generoasa in privinta cheltuielilor, in ciuda crizei economice care i-a determinat pe europeni sa devina mai cumpatati.

Insa nu toate aceste achizitii s-au dovedit inspirate. Pringle of Scotland, cumparat in 2000 de compania din Hong Kong, Fang Brothers, a inregistrat pierderi de 7,2 milioane de dolari in 2011.

Pe de alta parte, compania elvetiana Labelux, care detine branduri precum Bally si Derek Lam, a achizitionat si Jimmy Choo anul trecut. O miscare inspirata, avand in vedere ca, saptamana trecuta, compania a anuntat un profit in crestere cu 20%.

In cazul Pringle, Alistar Carr, fost designer la Ballenciaga, nici nu a avut timp sa isi puna amprenta pe designul brandului, iar cele doua prezentari pe care a apucat sa le faca, au fost prea indraznete pentru clientii brandului de 185 de ani vechime.

In schimb, Valentino are mai multe sanse sa cucereasca piata. Pe langa faptul ca insusi Valentino Garavani a facut istorie in lumea modei, fiind unul dintre cei mai preamiati designeri ai timpurilor noastre, mai nou, brandul este reimprospatat de designerii Maria Grazia si Pier Paolo Picciolo, care sunt responsabili de creatiile din 2008. Ei au reusit sa dezvolte brandul, pastrand totusi balanta cu identitatea consacrata, dar reusind sa atraga piete noi.

Daca odata, Valentino le imbraca pe Audrey Hepburn si Jackie Onassis, in ultimii ani, devenise putin cam demodat pentru doamnele zilelor noastre. Insa noii designeri au reusit sa imprime un suflu nou, devenind tot mai interesant si pentru generatiile tinere.

Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Marii bogătași și finanțatori de la New York, Londra sau Hong Kong tânjesc chiar pentru o întâlnire de doar 10 minute cu unul dintre cei mai căutați bărbați din Orientul Mijlociu....
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm a anunțat recent lansarea noii platforme Snapdragon X Plus, destinată laptopurilor, promițând performanțe remarcabile, durată extinsă de viață a bateriei și capacități avansate...
#trend industria modei, #achizitia Valentino, #casa de moda Valentino, #achizitii industria modei , #Investitii