Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Investitii de 154 milioane euro in energie fotovoltaica in Bulgaria

Investitii de 154 milioane euro in energie fotovoltaica in Bulgaria


Doua parcuri fotovoltaice sunt inaugurate joi in Bulagria. Ele apartin unor companii coreene, subsidiare ale societatii energetice de stat din Coreea de Sud.

Investitia totala pentru realizarea celor doua parcuri fotovoltaice s-a ridicat la 154 de milioane de euro, ceea ce transforma aceste proiecte in cea mai mare investitie coreeana din Bulgaria.

Proiectele au fost implementate de SDN Company si KOSEP, divizii ale companiei nationale de energie din Coreea de Sud.

Cele doua parcuri, amplasate in apropierea orasului Veliko Tirnovo din regiunea central-nordica a tarii, vor fi inaugurate joi in prezenta ambasadorului Coreei de Sud la Sofia, Chun Bi-ho, si a ministrului adjunct al Economiei, Energiei si Turismului, Dimitar Chohadzhiev.

Companiile coreene s-au aratat interesate sa investeasca si in Romania in sectorul energetic, dar pana acum nu s-a realizat nimic concret.

Proiectele care le-au trezit interesul coreenilor pentru piata din Romania sunt reactoarele 3 si 4 de la Cernavoda - evaluate de 4 miliarde de euro - unde o companie de profil din Coreea de Sud a aratat ca este gata sa investeasca, precizand ca tehnologia nucleara coreeana ar putea fi cea mai potrivita pentru acest proiect.

De asemenea, coreenii vor sa construiasca terminalul de gaze lichefiate de la Constanta, care va face parte din proiectul AGRI. Acest proiect vizeaza transportul de gaze lichefiate din Azerbaidjan si Georgia in UE, prin Romania.

Companiile coreene s-au aratat interesate si de participarea la proiectul hidrocentralei cu acumulare prin pompaj de la Tarnita-Lapustesti.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: NewsIn
Articol citit de 1648 ori