Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Investitie de 85 milioane lei pentru un centru de afaceri in judetul Giurgiu

Investitie de 85 milioane lei pentru un centru de afaceri in judetul Giurgiu


Un centru de afaceri va fi construit in Calugareni, judetul Giurgiu, valoarea proiectului fiind de 84,9 milioane de lei. Contractul de finantare pentru acest proiect a fost semnat de secretarul de stat in Ministerul Dezvoltarii Regionale, Marcel Bolos. Proiectul va fi cofinantat cu fonduri europene.

Realizarea proiectului va necesita o perioada de 17 luni, iar finatarea nerambursabila este de 40,3 milioane de lei.

Contractul a fost semnat vineri, la Calarasi, potrivit unui comunicat al Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT).

Proiectul vizeaza crearea unei structuri de sprijinire a afacerilor la standarde internationale, localizata pe drumul E70, in judetul Giurgiu, avand ca scop atragerea investitiilor, precum si revigorarea si dezvoltarea economiei locale si regionale.

Cu ajutorul Regio - Programul Operational Regional, se vor construi doua hale cu functiunea de depozitare si spatii administrative si se vor realiza lucrari pentru asigurarea utilitatilor aferente.

Totodata, se vor realiza platforme si drumuri de acces.

Obiectivele urmarite sunt crearea de 363 noi locuri de munca permanente in cadrul firmelor gazduite in structura de sprijinire a afacerilor si sustinerea intreprinderilor mici, mijlocii si micro", se arata in comunicat.

Secretarul de stat Marcel Bolos a declarat ca in prezent este in lucru, la minister, un proiect de ordonanta care reglementeaza dezvoltarea infrastructurii de utilitati publice si infiintarea structurilor de afaceri.

Daca va avea acceptul Consiliului Concurentei, programul va fi finantat pentru inceput din fonduri de la bugetul de stat, iar daca va avea succes va fi propus pentru finantare din fonduri europene, a completat Bolos.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 2115 ori