Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Investitie de 4 milioane de euro in cea mai moderna fabrica de reciclare a sticlei din Romania

Investitie de 4 milioane de euro in cea mai moderna fabrica de reciclare a sticlei din Romania


Unul dintre cei mai importanti investitori in industria verde din Romania, Green Group, a inaugurat, joi, GreenGlass Recycling, cea mai moderna fabrica de reciclare a deseurilor din sticla, in urma unei investitii de 4 milioane de euro.

Fabrica, situata in cadrul fostei platforme industriale Danubiana, transforma deseurile de sticla in granule de puritate foarte mare (99,99%), ce sunt mai departe folosite in procesul industrial de fabricare a sticlelor noi.

GreenGlass Recycling are o capacitate totala de procesare de 110.000 de tone de deseuri din sticla, anual.

In primul an de functionare, reprezentantii GreenGlass estimeaza ca fabrica va procesa peste 30.000 de tone de sticla, urmate de o crestere anuala de 15.000 de tone, pana la atingerea capacitatii maxime. Fabrica desfasoara operatiuni de macinare, tratare termica, separare magnetica a metalelor, aspirarea foliilor de plastic si a etichetelor, sortare manuala si sortare in functie de granulatie, iar ca produs final rezulta granule de sticla.

GreenGlass este singura fabrica din Romania si din Europa de Est cu instalatii de sortare de ultima generatie ce poate produce granule de sticla de puritate de 99,99%. Printre cei mai importanti clienti ai GreenGlass sunt marii producatori locali de ambalaje de sticla, geam plat sau fibra de sticla, dar materialul poate merge si la export, cererea de sticla reciclata fiind in crestere la nivel mondial.

Green Glass este parte din Green Group, cel mai mare investitor in industria verde din Romania. Din Green Group mai fac parte: GreenTech (primul reciclator integrat de PET), GreenFiber International (producator de fibra sintetica si banda PET), GreenWEEE International (unitate de tratare a deseurilor electrice si electronice), GreenLamp Reciclare (singurul reciclator din Romania care trateaza echipamentele de iluminat uzate).

Obiectivul de reciclare a deseurilor de ambalaje de sticla pentru Romania ca stat membru al Uniunii Europene este de 60% din cantitatea pusa pe piata, incepand cu anul 2012.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Agerpres
Articol citit de 3827 ori