Investitie de 3,2 milioane de euro intr-o noua fabrica AdePlast la Oradea

Vineri, 17 Mai 2013, ora 17:57
1317 citiri
Investitie de 3,2 milioane de euro intr-o noua fabrica AdePlast la Oradea

Producatorul roman de materiale de constructii AdePlast a inaugurat la Oradea o noua fabrica de polistiren, cu o investitie de 3,2 milioane de euro, pentru o capacitate de productie de 700.000 metri cubi pe an, consolidandu-si astfel pozitia pe piata din Ungaria si din Vestul Europei.

"Unitatea de la Oradea este cea de-a doua fabrica de polistiren din portofoliul nostru industrial, dupa cea de la Ploiesti, care include si o linie de polistiren grafitat de 150.000 metri cubi pe an. In iunie vom porni inca o unitate similara la Roman.

Practic, cu cele trei noi fabrici de polistiren expandat si cu linia de polistiren grafitat vom ajunge la o capacitate de productie de 2.250.000 metri cubi anual. Dezvoltarea celorlalte platforme industriale de la Ploiesti si Roman continua pe tot parcursul acestui an, pentru iulie avand programata deschiderea fabricii de vopsele de la Ploiesti", a declarat Marcel Barbut, CEO AdePlast.

Astfel, prima platforma industriala a AdePlast este finalizata si complet operationala, fiind compusa din trei fabrici diferite (adezivi, vopsele, polistiren).

Programul investitional pe care AdePlast l-a demarat anul trecut a avut in vedere o impartire strategica a unitatilor sale de productie. Gratie celor cele trei platforme, care sunt sustinute cu o investitie de peste 22 de milioane de euro, AdePlast si-a optimizat fluxurile de livrare in asa fel incat fiecare zona geografica beneficiaza de acoperire totala.

Indiferent daca livrarea se face la un partener din Romania sau la unul din afara tarii, marfa este produsa pe platforma cea mai apropiata si este distribuita la client intr-un timp foarte scurt.

Potrivit conducerii Adeplast, exportul reprezinta o directie strategica pe care compania intentioneaza sa o dezvolte in urmatorii ani.

"Bulgaria, Moldova, Ucraina, Ungaria, Austria, Germania sau Libanul sunt piete pe care vom fi din ce in ce mai prezenti cu produsele noastre, in primele 4 luni, avand deja o crestere a exporturilor de 49 procente fata de aceeasi perioada a anului trecut", a precizat Marcel Barbut.

AdePlast este cel mai important producator roman materiale de constructii cu trei platforme industriale situate in Oradea, Ploiesti si Roman, cu un numar de peste 250 de salariati la nivelul intregii tari.

HMD a lansat smartphone-uri la prețuri sub 800 RON. Cu ce specificații vin
HMD a lansat smartphone-uri la prețuri sub 800 RON. Cu ce specificații vin
HMD a lansat recent trei noi smartphone-uri sub marca proprie: HMD Pulse Pro, HMD Pulse+ și HMD Pulse. În cadrul unei întâlniri online care a avut loc pe 17 aprilie, Adam Ferguson,...
Infinix intră pe piața din România! Producătorul oferă telefoane de buget, cu specificații decente. Care sunt prețurile
Infinix intră pe piața din România! Producătorul oferă telefoane de buget, cu specificații decente. Care sunt prețurile
Compania Infinix Mobility, cunoscută pentru tehnologiile inovative și telefoanele de buget, mid-range și high-end, își extinde acum operațiunile pe piața din România. Fondată în 2013,...
#investitie AdePlast Oradea, #deschidere fabrica polistiren AdePlast, #deschidere fabrica Oradea , #Investitii