Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

IMM-urile sunt interesate de fonduri europene pentru investitii mici

IMM-urile sunt interesate de fonduri europene pentru investitii mici

Un numar de 38 de intreprinderi mici si mijlocii s-au inregistrat pe site-ul Ministerului IMM-urilor in vederea accesarii de fonduri UE pentru realizarea de investitii mari, de pana la 6,6 milioane lei, iar 519 s-au aratat interesate de proiecte mici, dupa o saptamana de la deschiderea inscrierilor.

 

Proiectele mici au valori de pana la 1,075 milioane lei, iar investitiile mari sunt de la 1,075 milioane lei pana la 6,6 milioane de lei, relateaza Mediafax.


Dupa inscrierea pe site-ul ministerului, procedura deschisa la 9 iunie, firmele trebuie sa depuna in termen de doua zile, la Oficiile Teritoriale pentru IMM si Cooperatie, dosarul realizat pe baza ghidului solicitantului.

Pentru investitiile mari, firmele pot depune dosarele pentru finantare pana pe 10 august, iar pentru investitiile mici depunerile se pot realiza pana cand valoarea totala a cererilor depaseste dublul bugetului alocat pentru acest an.


Ministerul IMM-urilor a dublat in 2009 bugetul alocat celor doua programe, la 874 milioane de lei (circa 180 milioane euro), avand in vedere problemele cu care firmele se confrunta in acest an, din care 430 milioane lei pentru investitii mici si 344 milioane lei pentru proiecte mari.

Fondurile pot fi utilizate pentru achizitionarea de echipamente de productie, constructia de hale de productie, cumpararea de brevete sau pachete software, modernizare sau achizitionare de linii de productie.

Anul trecut circa 1.700 de IMM-uri au depus cereri de finantare nerambursabila din fonduri UE, cele mai multe pentru proiecte mici.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1224 ori
Citeste mai multe despreimm investitii fonduri