Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Hofigal cauta investitor strategic pentru preluarea unui pachet important de actiuni

Hofigal cauta investitor strategic pentru preluarea unui pachet important de actiuni


Actionarii companiei Hofigal, una dintre cele mai importante companii romanesti din domeniul sanatatii naturale, cauta un investitor strategic dispus sa achizitioneze un pachet de 35,5% din capitalul social al companiei contra sumei de 5 milioane de euro.

"Compania dispune de o serie de active valoroase precum terenuri, utilaje si cladiri. De asemenea, este o societate sanatoasa din punct de vedere financiar, care a reusit sa inregistreze profit chiar si in perioadele de criza financiara. In plus, Hofigal a reusit sa creasca in timp cu resurse financiare proprii si fara a acumula datorii catre banci si terti. Totodata, brevetele reprezinta o resursa extrem de importanta a companiei, avand in vedere ca un singur brevet Hofigal valoreaza cel putin 900.000 euro", a declarat avocatul Maria Ilie, reprezentantul actionarului vanzator.

Hofigal a fost infiintata in anul 1990 si s-a impus pe piata romaneasca drept unul din principalii furnizori de produse naturale din Romania, avand in prezent un portofoliu de aproximativ 400 de produse, majoritatea originale, obtinute prin tehnologii si brevete proprii, din care peste 70 de branduri brevetate la nivel international.

Compania a raportat in 2013 o cifra de afaceri de 31 milioane de lei si un profit de 38% din cifra de afaceri.

Investitorul care va prelua pachetul de active scos la vanzare va dobandi calitatea si drepturile legale asupra a inca 10 societati comerciale in care Hofigal este actionar si care au in patrimoniu sute de hectare, utilaje de productie, complexe de terapie naturala.

Hofigal este o companie integrata, specializata in obtinerea de produse exclusiv naturale, avand ca trasatura caracteristica faptul ca produce 80-85% din propriile materii prime active, avand peste 70 de branduri brevetate la nivel international.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1624 ori
Citeste mai multe desprehofigal investitor vanzare actiuni